Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Lilahagymás "tojássaláta"

Lilahagymás "tojássaláta"

Szerintem én voltam a legnagyobb tojásevő a föld kerekén. Imádtam minden formáját, főleg a tojássalátát és a kaszinótojást. De, már biztosan tudjátok, a szervezetem nem tolerálja és amúgy is (egyéb okokból) már rég lemondtam volna róla, tolerálás ide, vagy oda. Készítettem már sok mentes változatot (például ezt itt) de ez most mindent visz. A kis tojásfehérjét utánzó darabkák és a lilahagyma nagyon feldobja.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 400 g cukormentes mandulaital (Joya) a tojásfehérjéhez +210 g a krémhez
  • 8 g Eden Premium agar-agar
  • pár csepp citromlé
  • Himalája só
  • Eden Premium fekete só (ezt nem érdemes kihagyni, ettől lesz tojásos beütésű az íze)
  • 70 g Eden Premium Hántolt köles
  • 1 teáskanál Eden Premium kurkuma (a színe miatt)
  • 200 g cukormentes mandulajoghurt (Aldi Natur Aktiv)
  • 60 g nagyon sűrű, krémes kókusztej (Aldi Asia konzerves)
  • 3 teáskanál cukormentes dijoni mustár (Aldi Lomee) (30 g)
  • 1 kisebb fej lilahagyma (tisztítva 65 g)

 

Elkészítés:

A fehérjéhez keverjük össze a mandulaitalt (400 g) a Himalája sóval, pár csepp citromlével és az agar-agarral, majd folyamatosan kevergetve forraljuk fel egy pillanat erejéig. Öntsük egy vízzel átöblített formába (mindegy milyen) és hagyjuk kihűlni, megszilárdulni. A krémhez alaposan öblítsük át a kölest forró folyóvíz alatt, majd keverjük össze a mandulaitallal (210 g), a kurkumával, a fekete sóval és pár csepp citromlével. Lassú tűzön, résnyire nyitott fedő alatt főzzük készre körülbelül 15 perc alatt. Amit elkészült fedjük le további 10 percre, hogy magába szívja a maradék folyadékot. Turmixoljuk krémesre a háromnegyedét és keverjük bele a maradék egynegyedet. Keverjük hozzá az apró kockákra vágott lilahagymát és a fehérjét (ezt is vágjuk előtte apró kockákra), a mustárt, a kókusztejet és a mandulajoghurtot. Tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

 

lilahagymástojássaláta

lilahagymástojássaláta táblázat

1 adag tojássaláta átlagos tápértéke: 
162 kcal, 8 g zsír, 17 g szénhidrát, 3 g rost, 3,5 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.