Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Mákos patkó

Mákos patkó

Kis karácsony, nagy karácsony…. a kalácsom még nem sült ki, de ilyen kis patkókat már annyira régen terveztem készíteni és most az ünnep alkalmával eljött az ideje, hiszen mivel mással tölthetném jobban az időmet, mint sütögetéssel. Forralt borral a háttérben, nálam már szólnak a karácsonyi zenék is. Igen, a Reszkessetek betörők dala is. No és a klasszikusok is, mint Wham és Maria Carey is. Nem tehetek róla, hogy ennyire mániákus vagyok, szerintem karácsonyfával a kezemben születtem.

Hozzávalók:

  • 125 g Bake-Free linzer lisztkeverék
  • 70 g darált mák
  • 30 g kókuszolaj
  • 65 g négyszeres édesítő
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 100 g langyos víz
  • a mártogatáshoz mindenmentes étcsokoládé

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat (a csokoládé kivételével) és pihentessük 30 percig. Formázzunk belőle 12 darab egyforma kiflit és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük készre 20 perc alatt (sütőfüggő). Amikor kihűltek a kiflik gőz felett olvasszuk meg az étcsokoládét és mártogassuk bele a kiflik végeit.

Mákos patkó

1 darab mákos patkó átlagos tápértéke:
111 kcal, 6,5 g zsír, 15,8 g szénhidrát amelyből poliolok 7,4 g, 2,5 g rost, 2,4 g fehérje

1 darab mákos patkó átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 8,4 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok! 

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.