Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Marcipános barackos torta

Marcipános barackos torta

Tulajdonképpen itt sincs komolyabb történet a háttérben. Egyszerűen csak ráéreztem a tortakészítés ízére és most pont ezt találtam ki. Annak viszont nagyon örülök, hogy a házi marcipánom ennyire jól formázható és ennyire jól lehet vele dolgozni. Nem is gondoltam volna. A nagy lelkesedés eredményeként jött létre ez a barackos marcipános torta is. Torták készítésénél általán a Bake-Free piskóta-muffin lisztkeveréket használom.

Hozzávalók:

A piskótához:

A marcipánhoz:

  • 150 g Eden Premium mandulaliszt
  • 90 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
  • 15 g kókuszolaj
  • pár csepp mandula aroma
  • 45 g citromlé (helyettesíthető vízzel, vagy növényi itallal)

A barackos réteghez:

  • 100 g aszalt sárgabarack
  • 85 g Eden Premium eritrit
  • 300 g víz
  • 5 g Eden Premium agar-agar

A csokiréteg:

  • 30 g mindenmnetes étcsokoládé
  • 5 g kókuszolaj

Elkészítés:

Piskóta:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd egyenletesen oszlassuk el a szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformában (én 20 cm átmérőjűt használtam). Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük készre 30 perc alatt. Várjuk meg amíg kihűl.

Marcipán:

Keverjük össze a hozzávalókat és késes aprítóval dolgozzuk krémesre. Tekerjük folpakba és tegyük hűtőbe minimum 2 órára. A nyújtásokat 2 szilikonos sütőpapír közt fogjuk majd végezni.

Barackos réteg:

Turmixoljuk krémesre a barackot a vízzel és tegyük fel főni. Az eritritet keverjük össze az agar-agarral és öntsük a barackhoz. Folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg egyet-kettőt rottyan.

Csokiréteg:

Vízgőz felett olvasszuk össze a hozzávalókat.

Összeállítás:

A piskótát szeljük 3 egyforma lapra. Az első lapot tegyük a sütőformába és kanalazzuk rá a langyos barack 1/3-át, hagyjuk kötni 5 percig, tegyük rá a másik lapot, vékonyan kenjük meg barackkal, erre jön a marcipán 1/4-edéből méretre nyújtott lap. Kanalazzuk rá a barack másik 1/3-át és tegyük rá az utolsó piskóta lapot is. Várjuk meg, amíg összeáll a torta, megdermed teljesen a barack. Vegyük ki a formából és, ha kell, melegítsük meg picit a maradék barackot, hogy kenhető legyen. Kenjük meg vele a torta tetejét és körbe is. A marcipánból nyújtsunk formát a tetejére és a kerületére is és borítsuk be vele az egész tortát. Díszítsük az olvasztott csokival tetszés szerint. Vágjuk 12 darab egyforma szeletre.

Marcipános barackos torta

1 szelet marcipános barackos torta átlagos tápértéke:
201 kcal, 10 g zsír, 40,3 g szénhidrát amelyből poliolok 20,3 g, 4,7 g rost, 5,2 g fehérje

1 szelet marcipános barackos torta átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 20 g

Nehézségi fok (1-5): 5

Elkészítési idő: 60-70 perc+ amíg hűl és összeáll a torta

Kalkuláció: Az egész torta   ̴ 2773.- Ft-ba kerül, 1 szelet (ha 12 darab egyforma szeletre vágjuk)   ̴ 231.- Ft.

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek  a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.