Hozzávalók:
A piros piskótához:
- 160 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 58 g Eden Premium eritrit
- 1 mokkáskanál vanília aroma (1,5 g)
- 99 g cukormentes céklalé
- 99 g szobahőmérsékletű víz
A zöld piskótához:
- 160 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 50 g négyszeres édesítő
- 1 mokkáskanál vanília aroma (1,5 g)
- 198 g szobahőmérsékletű víz
- 4 g spirulina por
A krémhez:
- 150 g kókuszkrém
- 225 g víz
- 75 g négyszeres édesítő
- 113 g Eden Premium barna rizsliszt
- 1-1 teáskanál rum-, és vanília aroma
- 188 g növényi margarin
Elkészítés:
Piskóták:
Keverjük össze a piros piskóta hozzávalóit és öntsük azonnal szilikonos sütőpapírral bélelt 18 cm átmérőjű formába. Egyengessük el a felszínét és előmelegített 200 fokos sütőben süssük készre 25 perc alatt alsó-felső sütéssel.
Ezt ismételjük meg a zöld piskótával is.
Krém:
Keverjük össze a vizet, a kókuszkrémet, az aromákat az édesítőt, barna rizslisztet és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre (legalább egyet-kettőt rottyanjon). Hagyjuk teljesen kihűlni (közben sűrűn kevergessük). Gépi habverővel dolgozzuk el a kockákra vágott, szobahőmérsékletű margarint, majd folyamatosan keverve adagonként adjuk hozzá a pudingot és keverjük el jól. Érdemes fagyasztóba tenni egy órára.
Összeállítás:
Amint kihűltek a piskóták vágjuk a tetejüket egyenletesre. A nyesedékeket daraboljuk apróra és tegyük félre. Kenjük meg krémmel a zöld piskótát, majd tegyük rá a pirosat és vonjuk körbe (a tetejét és az oldalát is szép egyenletesen) a maradék krémmel. A félretett nyesedékkel díszítsük fel ízlés szerint a tortát. Vágjuk 12 darab egyforma szeletre.
240 kcal, 13,4 g zsír, 40 g szénhidrát amelyből poliolok 15,2 g, 2,5 g rost, 4 g fehérje