Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Matcha cupcake

Matcha cupcake

Mindig is szerettem volna egy csodazöld muffint készíteni sok-sok krémmel a tetején. Egészen őszies hangulatom is lett hozzá. Tudjátok, olyan tündéres, manós, falevelet a hátán hordozó sünis, varázslós, erdő mélyén izgalmas dolgok történnek-es. Szóval ez a mentes, smaragd, csoda cupcake azt hiszem akár mesélni is tudna. Nem csodálom, hisz annyira finom, puha és krémes, hogy az már maga a csoda.

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

A habkrémhez:

 

ELKÉSZÍTÉS:

A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd kézzel dolgozzuk bele a margarint alaposan (tényleg fontos, hogy ne legyen hideg!), majd keverjük hozzá a nedves hozzávalókat és kanalazzuk egyenletesen 10 darab szilikonos muffinformába (nagyon sűrű, tapadós tészta lesz). Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 25 perc alatt. A habkrémhez tegyük a kókuszkrémet mélyhűtőbe pár óra hosszára. Amikor kivettük kezdjük el habosra dolgozni robotgéppel. 5-10 perc elteltével a tápiókát keverjük össze a konjac liszttel, a steviával és a matcha porral, majd apránként szórjuk a krémhez miközben továbbra is jár a gép maximum fokozaton. Addig járassuk, amíg masszív habos krémet nem kapunk. Díszítsük vele ízlés szerint a kihűlt muffinokat.
Tipp: Tálalhatjuk liofilizált tőzegáfonyával.

1 darab matcha cupcake átlagos tápértéke:

253 kcal, 18,7 g zsír, 26,2 g szénhidrát amelyből poliolok 9 g, 2,7 g rost, 3,2 g fehérje

1 darab matcha cupcake átlagos felszívódó szénhidráttartalma:

17,2 g

Matcha cupcake

Matcha cupcake táblázat

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.