Biztosan kóstoltatok már ti is az eredeti Mozart golyót, ami egy kézzel formázott gömb alakú édesség pisztácia és marcipán keverékéből. Az allergiáim nem tudták megakadályozni, hogy elkészítsem ezt a különlegességet. Azt azért be kell valljam, hogy kissé macerás és türelem játék. Az én golyócskáim nagyobbak is lettek, mint az eredetiek, de akinek van türelme hozzá készítheti kisebbekre is. Egy biztos, nem fogtok csalódni, isteni finom lett. Tökéletes választás akár egy ünnepi alkalomra, vagy ajándéknak is megállja a helyét valami szép kis bonbonos dobozban.
Hozzávalók 10 db-hoz:
- 150 g Eden Premium mandulaliszt
- 15 g kókuszolaj (folyékony állapotban)
- 90 g Eden Premium eritrit
- csipet aszkorbinsav
- 45 g víz
- pár csepp mandula aroma
- 20 g darált pisztácia
- 4 g kakaópor
- 60 g mindenmentes étcsokoládé
Elkészítés:
A mandulalisztet, a kókuszolajat, az eritritet, az aszkorbinsavat, a vizet és a mandula aromát turmixoljuk le és becsomagolva pihentessük hűtőben egy órát. Osszuk három részre úgy, hogy egyre kisebbek legyenek. Az legkisebbet keverjük össze a pisztáciával, a középsőt a kakaóporral. A pisztáciásból formázzunk tíz darab golyót, a kakaósat és a sima mandulásat is osszuk 10-10 felé és lapítsuk le mindegyiket. Borítsunk be egy pisztáciás golyót egy kakaós lappal úgy, hogy mindenhol egyenletesen körbeérje, majd egy sima mandulással is. Csináljuk meg így a többi kilencet is. A bevonathoz olvasszuk fel a csokoládét vízgőz felett, majd fogpiszkálóra szúrva mártsuk bele a golyókat. Várjuk meg míg megszilárdul és olvasszuk fel ismét a maradék csokit, majd töltsük nejlon tasakba, vágjuk le a sarkát és díszítsük vele a golyókat.
147 kcal, 12,6 g zsír, 13,4 g szénhidrát amelyből poliolok 11,4 g, 2,6 g rost, 4 g fehérje