Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

GOJI BOGYÓ AKCIÓ - 50%
2025.01.31-ig

goji

Néger Kocka

Néger Kocka

Anyu régen sokat sütött ilyen süteményt. Elég tömény desszert, de én nagyon szerettem, amikor ez volt terítéken. Egyik nap nosztalgia szállt rám és eszembe jutottak a szép délutánok, amikor anyu a konyhából áradó finom édes illat kíséretében belibbent az étketőbe kezében egy tálca néger kockával. No, ennyi kellett nekem, és nekimentem azonnal a feladatnak. Sajnos nem tud teljesen olyan lenni, mint a hagyományos, azonban nekem így is ízlett, hiszen a régi emlékeket idézte elő.

Hozzávalók:

TÉSZTA

  • 250 g Bake-Free piskóta liszt
  • 12 g kakaó
  • 60 g négyszeres édesítő
  • 2 dl tej
  • 4 db tojás sárgája
  • 1 tasak sütőpor
  • 1-2 ek rumaroma

HAB

  • 4 db tojásfehérje
  • csipet só
  • 50 g porrá őrölt négyszeres édesítő
  • 25 g tápióka keményítő

CSOKIMÁZ

  • 90 g cukormentes tejcsoki
  • 20 g vaj
  • 16 g kókuszzsír
  • 12 g kakaó

HÁZI CUKORMENTES LEKVÁR

Elkészítés:

Szétválasztottam a tojásokat. A fehérjét hűtőbe tettem, amíg a süti elkészült. A tojássárgákkal összekevertem a nedves, utána a száraz elemeket külön tálakan, ezután összeöntöttem őket és jól elkevertem. 25 perc alatt megsütöttem (180 fok). Kettévágtam és megkentem lekvárral. Elővettem a tojásfehérjéket a hűtőből és gőz felett keményre vertem, közben apránként hozzászórtam az eritviát és a keményítőt. Rákentem a sütire. Összeolvasztottam a máz hozzávalóit és rácsorgattam a habra (nem érdemes kenni, inkább mozgatni a tepsit, hogy egyenletesen elterüljön rajta) és hűtőbe tettem, amíg megszilárdult.

Jó étvágyat!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.