Annyira szeretem a Panna Cottát, mert csodálatos és mutatós, és számtalan variációja létezik. Már régóta őrizgetem ezt a szép formát és most jött el az ideje, hogy ki is próbáljam. Szerintem csodaszép lett. Hát még az íze. Bármilyen szósszal, mártással elkészíthető, nekem most meggy volt a mélyhűtőben, de friss gyümölccsel a legjobb. Én most pici konjac lisztet is tettem hozzá, de, ha folyékonyabb öntetet szeretnétek, nyugodtan kihagyhatjátok belőle.
Hozzávalók:
A Panna Cottához:
- 200 ml kókuszkrém
- 50 g négyszeres édesítő
- 1 evőkanál vanília aroma
- pár csepp citromlé
- 6 g Eden Premium agar-agar
- 300 g víz
A meggyszószhoz:
- 160 g mirelit magozott meggy
- 30 g négyszeres édesítő
- fahéj ízlés szerint
- pár csepp citromlé
- 1 g Eden Premium konjac liszt (opcionális)
- 30 g víz
- 1 teáskanál vanília aroma
A dísztéshez:
- 6 g mindenmentes étcsokoládé
- 6 darab mirelit meggy (30 g)
Elkészítés:
Panna Cotta:
Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük össze és folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel. Várjunk, amíg hűl egy picit (közben kevergessük meg néha) és öntsük egy vízzel átöblített formába. Hagyjuk megszilárdulni.
Meggyszósz:
Kevejük össze a vizet az eritviával, a fahéjjal, a citromlével, a vanília aromával és melegítsük össze a meggyel (csak addig, amíg az eritvia felolvad) és hagyjuk hűlni picit. Turmixoljuk krémesre a konjac liszttel.
A tálaláshoz borítsuk egy tányérra a Pannna Cottát, csorgassuk meg a meggyszósszal, tegyük rá a meggyeket, néhány csokidarabkát és szórjuk meg reszelt csokoládéval.
Az egész adag Panna Cotta átlagos tápértéke:
472 kcal, 48 g zsír, 89,9 g szénhidrát amelyből poliolok 49,9 g, 5,1 g rost, 3,2 g fehérje
Az egész adag Panna Cotta átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 40 g
Az egész adag meggyszósz átlagos tápértéke:
99 kcal, 0,8 g zsír, 51,1 g szénhidrát amelyből poliolok 30 g, 4 g rost, 1,5 g fehérje
Az egész adag meggyszósz átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 21,1 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!