Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Panna Cotta

Panna Cotta

Annyira szeretem a Panna Cottát, mert csodálatos és mutatós, és számtalan variációja létezik. Már régóta őrizgetem ezt a szép formát és most jött el az ideje, hogy ki is próbáljam. Szerintem csodaszép lett. Hát még az íze. Bármilyen szósszal, mártással elkészíthető, nekem most meggy volt a mélyhűtőben, de friss gyümölccsel a legjobb. Én most pici konjac lisztet is tettem hozzá, de, ha folyékonyabb öntetet szeretnétek, nyugodtan kihagyhatjátok belőle.

Hozzávalók:

A Panna Cottához:

  • 200 ml kókuszkrém
  • 50 g négyszeres édesítő
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • pár csepp citromlé
  • 6 g Eden Premium agar-agar
  • 300 g víz

A meggyszószhoz:

  • 160 g mirelit magozott meggy
  • 30 g négyszeres édesítő
  • fahéj ízlés szerint
  • pár csepp citromlé
  • 1 g Eden Premium konjac liszt (opcionális)
  • 30 g víz
  • 1 teáskanál vanília aroma

A dísztéshez:

  • 6 g mindenmentes étcsokoládé
  • 6 darab mirelit meggy (30 g)

Elkészítés:

Panna Cotta:

Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük össze és folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel. Várjunk, amíg hűl egy picit (közben kevergessük meg néha) és öntsük egy vízzel átöblített formába. Hagyjuk megszilárdulni.

Meggyszósz:

Kevejük össze a vizet az eritviával, a fahéjjal, a citromlével, a vanília aromával és melegítsük össze a meggyel (csak addig, amíg az eritvia felolvad) és hagyjuk hűlni picit. Turmixoljuk krémesre a konjac liszttel.

A tálaláshoz borítsuk egy tányérra a Pannna Cottát, csorgassuk meg a meggyszósszal, tegyük rá a meggyeket, néhány csokidarabkát és szórjuk meg reszelt csokoládéval.

Panna Cotta

Az egész adag Panna Cotta átlagos tápértéke:
472 kcal, 48 g zsír, 89,9 g szénhidrát amelyből poliolok 49,9 g, 5,1 g rost, 3,2 g fehérje

Az egész adag Panna Cotta átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 40 g

Az egész adag meggyszósz átlagos tápértéke:
99 kcal, 0,8 g zsír, 51,1 g szénhidrát amelyből poliolok 30 g, 4 g rost, 1,5 g fehérje

Az egész adag meggyszósz átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 21,1 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.