Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Pisztáciás-gyömbéres muffin

Pisztáciás-gyömbéres muffin

Hozzávalók:

Muffin:

Pisztáciakrém:

  • 100 g Eden Premium kesudió
  • 20 g pisztácia (héj nélkül mérve)
  • 40 g négyszeres édesítő
  • pár csepp citromlé
  • 50 g víz

Elkészítés:

Muffin:

Tisztítsuk meg a pisztáciát, majd vágjuk apró darabokra. Keverjük össze a hozzávalókat és öntsük szilikonos muffin formákba (nekem 5 darab lett). Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük készre 20-25 perc alatt (sütőfüggő).

Pisztáciakrém:

Turmixoljuk krémesre a hozzávalókat. Érdemes a kesudiót pár órára beáztatni előtte, majd leszűrni.

Az egész adag muffin átlagos tápértéke pisztáciakrém nélkül:
492 kcal, 7,8 g zsír, 132 g szénhidrát amelyből poliolok 45 g, 12 g rost, 14 g fehérje

Az egész adag muffin átlagos felszívódó szénhidráttartalma pisztáciakrém nélkül: 87 g

1 darab muffin átlagos tápértéke pisztáciakrém nélkül:
99 kcal, 1,6 g zsír, 26,4 g szénhidrát amelyből poliolok 9 g, 2,4 g rost, 2,8 g fehérje

1 darab muffin átlagos felszívódó szénhidráttartalma pisztáciakrém nélkül: 17,4 g

Az egész adag pisztáciakrém átlagos tápértéke:
642 kcal, 48,5 g zsír, 66,5 g szénhidrát amelyből poliolok 40 g, 4,6 g rost, 20,9 g fehérje

Az egész adag pisztáciakrém átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 26,5 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a pisztácia és a gyömbér), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.