Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Pörkölt

Pörkölt

Emlékszem kislány koromban mennyire szerettem anyukám sertéspörköltjét. Még a szülinapomra is azt kértem, pedig a gyerekeket általában jobban izgatja ilyenkor (is) a torta. Ezt a meghitt, békés, családi élményt hozta most fel ez a finom növényi ebéd. Mód felett örülök, hogy egy állat sem vesztette ezért életét és az egészségemnek is jobbat tettem ezzel a választással, mert növényi, magas fehérje-, és rosttartalommal bír és lassú felszívódású szénhidrát. Ráadásul mérföldekkel hamarabb el is készült. Most vöröslencse tésztával készítettem, de hál’ istennek, ebben a bőség zavarában fogyaszthatod kedvedre bármilyen más tésztánkkal. Nézd csak, adok pár tippet itt.

 

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 50 g Eden Premium borsófehérje kocka
  • 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
  • 250 g víz
  • 100 g paradicsomszósz
  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 137 g)
  • 3 gerezd fokhagyma (tisztítva 14 g)
  • fél darab tv paprika (magtalanítva 61 g)
  • 1 arab paradicsom (119 g)
  • Himalája só, bors, kömény, bükkfán füstölt fűszerpaprika ízlés szerint
  • 1 csomag Eden Premium vöröslencse tészta (200 g)

 

Elkészítés:

Pirítsuk meg kókuszolajon az apróra vágott hagymát és a préselt fokhagymát. Keverjük hozzá a sót, a borsot és a köményt, majd tegyük bele az apróra vágott tv paprikát és fedő alatt pároljuk puhára (ha szükséges, adjunk hozzá pár korty vizet is). Amint elkészült keverjük bele a füstölt paprikát és az apróra vágott paradicsomot is. Öntsük fel a vízzel és a paradicsomszósszal és ismét fedő alatt pároljuk puhára. Botmixerrel pépesítsük picit és adjuk hozzá a protein kockákat is. Tudnotok kell, hogy beleszámoltam, hogy a borsófehérje kocka tömegének háromszoros mennyiségű folyadékot szív magába. Jól keverjük el és picit melegítsük össze. Tegyük félre az edényt és fedjük le 10 percre. Főzzük ki a tésztát és öblítsük át hideg folyóvíz alatt. Tálaljuk ízlés szerint együtt. Én kókusztejföllel megcsorgattam és savanyú káposztával fogyasztottam.

 

Pörkölt

Pörkölt táblázat

 

1 adag pörkölt vöröslencse tésztával átlagos tápértéke:
357 kcal, 2,4 g zsír, 48,6 g szénhidrát, 17,2 g rost, 25,6 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok! 

2 comments

Kedves Ildikó,
Örülök, hogy elkészítetted a receptet. Igen, melegíthető. Fogyaszd egészséggel💚!

Gyovai Orsi,

Kérdésem, hogy az így elkészült “pörkölt” újra melegíthető?
Kicsit több lett a mennyiség🤭

Ildikó,

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.