Nem őrültem meg, tényleg létezik sós gofri és most én is elkészítettem a mentes változatát. Akár szendvicsként is funkcionálhat, innentől már szabad a pálya. Arra viszont figyeljetek, hogy ez elég laktató adag. Próbálgassátok, használjátok, fejlesszétek ezt a csodás receptet. Nálunk hatalmas sikere volt, úgy, mint a melegszendvicsnek is. Tényleg imádom a lángos lisztkeveréket, szó szerint ő a mi ezerarcúnk.
Hozzávalók 2 gofrihoz:
- 200 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék
- 5 g Himalája só
- 20 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
- zöldfűszerek ízlés szerint (én metélőhagymát használtam)
- fokhagyma granulátum
- 55 g reszelt növényi sajt
- 200 g langyos víz
- 2 g kókuszolaj a sütő lekenéséhez
Elkészítés:
Keverjük össze a kókuszolaj kivételével a hozzávalókat, majd pihentessük 10 percig. Száraz felületen nyújtsuk a sütőnk méretéhez, majd forró olajozott sütőben süssük készre körülbelül 3-5 perc alatt (de úgy is látni fogjátok mikor van készen). Kínálhatjuk kókuszjoghurttal és friss avokádószeletekkel.