Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Snickers tekercs

Snickers tekercs

Volt datolyám, volt mogyoróm, feljöttek a konyhába a csajok és kiötölték nekem ezt a csodát. Már amúgy is tervben volt, hogy eritvia MAX-ra szabom a piskótatekercset. Mint tudjátok maga a Snickers csoki is egy kalóriabomba, hát az én tekercsem is az lett, szóval óvatosan a kezekkel. Ráadásul ez a süti hatalmas adag, inkább akkor készítsétek el, amikor van is elegendő mennyiségű társaság az elfogyasztásához.
A tésztáról annyit, hogy nagyon fontos a sütőforma mérete és hogy 15 percnél tényleg ne legyen tovább sütve, mert különben nagyon bebőrösödik és nehezebb lesz tekerni. Tényleg elég neki ennyi idő, hisz látjátok, tökéletesen átsült.
Tudnotok kell, hogy én édesszájú vagyok, nekem ez a mennyiségű édesítő az ideális. A krémben nyugodtan előkóstolhatjátok variálhatjátok, kezdjetek kis adaggal és állítsátok be ízlés szerint. A piskótán viszont nem érdemes variálni, mert elcsúszhatnak az arányok és szerintem annak az édessége mindenkinek meg fog felelni.

HOZZÁVALÓK:

A piskótához:

A karamell krémhez:

  • 150 g aszalt datolya
  • 90 g pörkölt sótlan mogyoró
  • 100 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi Asia)
  • 1 g kakaópor (csak a színe miatt)
  • pár csepp karamell aroma

A krémhez:

A mázhoz:

  • 100 g cukormentes, vegán csokoládé (Aldi Choceur)
  • 35 g kókuszolaj
  • 60 g pörkölt sótlan mogyoró

ELKÉSZÍTÉS:

A piskótához keverjük össze a hozzávalókkal (először nemük szerint) és kenjük a tésztát szilikonos sütőpapírral bélelt, tepsibe (jócskán vizes kanállal egyengessük). Én 30x35 cm-eset használtam, ennél ne legyen sokkal kisebb, mert nem fog jól tekeredni a tészta. Nagyon vékony nyersen a tészta, de szépen meg fog emelkedni. Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük 15 percig alsó-felső sütéssel (ne tovább!). Amint kivettük válasszuk le róla a sütőpapírt, majd egy új papírral tekerjük fel még melegen a rövidebbik oldala felől és hagyjuk teljesen kihűlni.
A karamell krémhez áztassuk pár órára meleg vízbe a datolyát, csepegtessük le, majd késes aprítóban dolgozzuk krémesre a kókuszkrémmel és az aromával, majd keverjük bele a mogyorót is (nem kell feldarabolni, maradjon egészben).
A krémhez robotgéppel habosítsuk ki a mascarponét és dolgozzuk hozzá az eritvia MAX-ot, az aromát és a citromlevet is.
Amint kihűlt a piskóta tekerjük ki óvatosan, kenjük meg a karamell krémmel és terítsük szét rajta egyenletesen a mascarponés krémet is, majd tekerjük vissza szorosan és rögzítsük folpackkal. Tegyük hűtőbe éjszakára.
A mázhoz olvasszuk össze a csokoládét a kókuszolajjal, majd keverjük hozzá a durvára aprított mogyorót és borítsuk be vele a piskótát. Tipp: én egy üvegjénait tettem a rács alá és amikor megkötött az első réteg, ráöntöttem a lecsorgott maradékot és hagytam azt is megkötni (így veszteség nélkül fel tudtam használni a mázat). Vágjuk 15 darab egyforma szeletre.


Snickers tekercs

Snickers tekercs

1 szelet Snickers tekercs átlagos tápértéke:
340 kcal, 21 g zsír, 24 g szénhidrát amelyből poliolok 4,3 g, 4 g rost, 5 g fehérje
1 szelet Snickers tekercs átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
19,7 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Vegan snickers tekercs 😍 #edenpremium #veganrecipes #glutenfree #bakefree #snickers #vegancookies ♬ Send Me on My Way - Vibe Street

 

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.