Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Spárgás tészta

Spárgás tészta

A májusi zöldségek koronázatlan királya, a spárga összefogott ezzel a tökéletes avokádóval. Ezt az egyesülést megspékelte az újhagyma magával ragadó zamata, a paradicsomok már csak színük kedvéért is helyet foglaltak ebben a harmonikus ízvilágban. A meglepő részről a füstös goji bogyó gondoskodik, a húst pedig zseniálisan pótolja a borsó fehérje kocka. A grátisz és egyben az alap, amin az étel nyugszik az pedig a fantasztikus quinoa tészta. Ezzel annyit akartam csak „mondani”, hogy mi pillanatok alatt degeszre ettük magunkat belőle.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • fél csomag Eden Premium quinoa spagetti tészta

  • 10 g növényi margarin (Liga) (olajjal helyettesíthető)

  • 30 g Eden Premium borsófehérje kocka + 100 g forró, cukormentes mandula ital (Joya)

  • 8 szál spárga (tisztítva 142 g)

  • 1 gerezd fokhagyma (tisztítva 5,5 g)

  • 200 g cukormentes Mandula ital (Joya)

  • 70 g mascarpone jellegű krém

  • 2 szál újhagyma (tisztítva 100 g)

  • 20 g goji bogyó

  • 2 g kókuszolaj

  • Himalája só, fekete bors, füstölt paprika ízlés szerint

 

Elkészítés:

A kockát öntsük fel a forró mandula itallal, sózzuk és fedjük le 10 percre. Törjük le a spárgákról a fás részt, mossuk meg (ha öreg, akkor hámozzuk is meg) és mártsuk forrásban lévő vízbe 1-2 percre, majd azonnal öblítsük át hideg folyó víz alatt (blansírozzuk). Az újhagymát karikázzuk fel (a zöldjét tegyük félre a díszítéshez) és kezdjük el pirítani a margarinon, majd tegyük hozz a préselt fokhagymát és a feldarabolt spárgát is. Pirítsuk össze őket, majd sózzuk, borsozzuk és öntsük fel a mascarpone-mandula ital keverékével. Forraljuk össze, majd tegyük hozzá a kockákat is (itt csak rottyantsuk össze egy pillanat alatt). Egy másik serpenyőben közben lassú tűzön, rövid idő alatt olajon pirítsuk meg enyhén a goji bogyót az olajjal, borssal és a füstölt paprikával. A tésztát főzzük meg és hideg folyóvíz alatt öblítsük át alaposan. Keverjük össze a szószos zöldségekkel és szórjuk meg a korábban félretett újhagyma zöldjével és a füstös goji bogyóval. Díszíthetjük avokádóval, paradicsommal, friss fűszernövénnyel.

Spárgás tészta
Spárgás tészta táblázat
1 adag spárgás tészta átlagos tápértéke díszítés (paradicsom, avokádó) nélkül: 489 kcal, 21 g zsír, 47 g szénhidrát, 11,7 g rost, 20,6 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.