Mindig is nagyon szerettem a darált keksszel készült süteményeket, főleg, mert gyorsan, sütés nélkül elkészültek. Most a Bake-Free linzer lisztkeverékkel ez ugyan megdőlt, mert meg kell sütnöm előre az alapot viszont pár percnél többet nem vesz igénybe, így pik-pakk elkészül.
HOZZÁVALÓK 24 SZELETHEZ:
A kekszhez:
- 250 g Bake-Free linzer lisztkeverék
- 90 g Eden Premium eritrit
- 180 g meleg víz
- 1 teáskanál vanília aroma, vagy őrlemény
Egyéb hozzávalók:
- 160 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
- 20 g kakaópor
- 40 g Eden Premium lenmagliszt
- 280 g meleg cukormentes mandula ital
- ízlés szerint rumaroma
- 50 g kókuszreszelék
- 60 g kókuszolaj
A mázhoz:
- 75 g mindenmentes vegán étcsokoládé
- 15 g kókuszolaj
ELKÉSZÍTÉS:
A kekszhez keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 5 percig, majd formázzunk belőle gombócokat és nyomkodjuk szaggassuk ki és tegyük szilikos sütőpapírral bélelt tepsire. Nem kell szépre készíteni, úgy is morzsa lesz belőle. Előmelegített sütőben 180 fokon alsó-felső sütéssel süssük meg 10-15 perc alatt. Hagyjuk kihűlni és aprítsuk le (425 g lett).
A szelethez keverjük össze az összes hozzávalót a darált keksszel és lapítsuk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (én 24x24 cm-eset használtam).
A mázhoz olvasszuk fel a csokit gőz felett az olajjal és csorgassuk a süti tetejére, majd oszlassuk el egyenletesen. Tegyük hűtőbe pár órára, majd vágjuk egyforma szeletekre.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!