Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

GOJI BOGYÓ AKCIÓ - 50%
2025.01.31-ig

goji

Tavaszi vagdalt

Tavaszi vagdalt

Én úgy vagyok vele, hogy, ha ünnep, akkor vagdalt. Karácsonyra is készítettem egy fantasztikus változatot, kukkantsátok meg, mert tényleg isteni finom lett. Most, hogy kisütött a nap, itt a tavasz, és a húsvét is közeleg, újra kedvet kaptam hozzá. Csak úgy pimaszul belekívánkozott a friss, zsenge, ropogós sárgarépa ebbe a finomságba és, hogy szép színes legyen, hozta magával az üde zöldborsót is. Nem tudtam nekik ellenállni. De a legszuperebb az egészben, hogy borsófehérje granulátum is került bele, nem is akármennyi és, hát valami fantasztikus lett a végeredmény. Nem is tudom melyik vagdalt változat sikerült jobban, de én mindkettőért oda meg vissza vagyok. No, melyiket próbálod ki elsőként?

Hozzávalók:

  • 200 g mirelit zöldborsó
  • 2 közepes fej lilahagyma (tisztítva 165 g)
  • 4 gerezd fokhagyma (tisztítva 13 g)
  • 4 nagyobb darab sárgarépa (tisztítva 500 g)
  • 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
  • 200 g Eden Premium borsófehérje granulátum
  • 15 g Eden Premium sómentes ételízesítő
  • 600 g meleg/forró víz
  • 100 g paradicsomszósz + 50 g a tetejére
  • 260 g Bake-Free naked Provence fasírtkeverék-köleses
  • 30 g cukor-, és édesítőszer mentes szilvalekvár (Lidl Szamári)

Elkészítés:

Pároljuk meg a zöldborsót és a répák közül a leghosszabbat főzzük meg sós vízben, egészben. A többit reszeljük le nagylyukú reszelőn. A lilahagymát vágjuk apró kockákra és a reszelt répával és a fokhagymával együtt pirítsuk/pároljuk meg az olajon (ha szükséges öntsük fel pici vízzel, de a végére nem maradjon alatta). A granulátumot keverjük össze az ételízesítővel, sóval és a meleg/forró vízzel, majd fedjük le 10 percre. Amikor elkészült keverjük össze a répás lilahagymával, a fasírtporral, a paradicsomszósszal (100 g) és sózzuk még meg ízlés szerint. Kanalazzuk szilikonos sütőpapírral bélelt formába (én 31x12-cm-eset használtam) a felét, tegyük hozzá közére a répát és borítsuk be egyenletesen a maradékkal. Az 50 g paradicsomszószt keverjük össze alaposan a szilvalekvárral, majd kenjük a tetejére. Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel süssük készre 45-50 perc alatt. Vágjuk 18 darab egyforma szeletre.

 

Tavaszi vagdalt

Tavaszi vagdalt táblázat

 1 szelet tavaszi zöldborsós répás vagdalt átlagos tápértéke:
129 kcal, 1,7 g zsír, 17 g szénhidrát, 5,7 g rost, 9,3 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.