Amikor vendégek jönnek, mindig jól jön pár finom falat, mely gyorsan elkészíthető és ugyebár mentes. (Csak, hogy mi is tudjunk enni.)
Már egy jó ideje szerettem volna grillezett padlizsántekercset készíteni, de grillsütő hiányában elmaradt. Ám de, véletlen egybeesésnek köszönhető, hogy amikor végre kaptam egyet, az új borsófehérje termékek is megjelentek. Rögtön tudtam mivel töltsem meg azokat a gyönyörű grill által csíkozott padlizsánokat. Ezek aztán remekelnek hidegen, melegen is.
Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 50 g Eden Premium borsófehérje granulátum
- 150 g meleg/forró víz
- 1 evőkanál Eden Premium sómentes ételízesítő (4,5 g)
- provence-i fűszerkeverék
- 15 g Eden Premium sörélesztő pehely
- 1 teáskanál Eden Premium arany lenmagliszt (5 g) tojás helyett
- 15 g Bake-Free zsemlemorzsa
- Himalája só, feketebors ízlés szerint
Egyéb hozzávalók:
- 1 darab padlizsán (végei nélkül 300 g)
- 1 teáskanál kókuszolaj (4 g)
- Himalája só, fokhagyma granulátum, feketebors ízlés szerint
A díszítéshez:
- paradicsomszósz
- cukormentes kókusz-, vagy mandulajoghurt
Elkészítés:
Vágjuk le a padlizsán végeit és hosszában szeleteljük fel (nekem 6 darab lett). Sózzuk meg alaposan és hagyjuk állni 10 percig. Addig keverjük össze a granulátumost sóval, sómentes ételízesítővel és provence-i fűszerkeverékkel (kakukkfű, bazsalikom, borsikafű, rozmaring), feketeborssal, öntsük fel forró vízzel és fedjük le. A padlizsánokat fűszerezzük tovább borssal és fokhagyma granulátummal. Vékonyan olajozott grillserpenyőben (nekem kontaktgrill) süssük meg őket. A granulátumot keverjük össze az arany lenmagliszttel, a zsemlemorzsával, a sörélesztő pehellyel és formázzunk belőlük hengereket (6 darabot). Mindegyik köré tekerjünk sült padlizsánt. Tálaláskor díszítsük paradicsomszósszal és kókusz-, vagy mandulajoghurttal.
71 kcal, 1,4 g zsír, 6,2 g szénhidrát, 3,9 g rost, 7 g fehérje