Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Tortilla chips

Tortilla chips

Annyira szerettem régen az ilyen ropogtatni valókat. Mostanra leszűkült a nasi kör az olajos magvakra, amit egyébként egyáltalán nem bánok. Sajnos sokkal jobban szeretem őket, mint kellene. Áááá, nem, nem szoktam belőlük túl sokat enni. Főleg, mandulából nem, mert azt 200 g-ig nem kell számolnom. Nem is birok annyit megenni egyszerre. Abszolút neeeem. Nem én.
No, most viszont szerettem volna kevesebb zsírtartalmú rágcsálni valót készíteni. Nálam ugye a burgonyachips és a kukoricachips sem megy át a rostán, a zöldségchipseket pedig annyira nem komálom. Hosszas gondolkodás után jött az ihlet, melyből ez a csodás nasi született. Hát, képzeljétek annyira jól sikerült, hogy nekem csak 1, azaz EGY! darab maradt, úgyhogy újra kellett sütnöm. De sebaj, ilyen jó zsűrinek, mint amilyen nekem van, szívesen sütök akármennyit. Végül is, ha nem avokádó krémmel ettem volna, akkor tényleg alacsonyabb zsírtartalmú is lett volna.

Hozzávalók:

Chips:

Avokádókrém:

  • 1 darab érett avokádó
  • őrölt bors, fokhagyma garnulátum, citromlé ízlés szerint
  • Himalája só ízlés szerint

Elkészítés:

Chips:

A fasírtport keverjük össze a sóval és a vízzel, majd hagyjuk állni 5-10 percig. A tepsibe tegyünk egy szilikonos sütőpapírt és vékonyan kenjük meg olajjal. A tésztából nyújtsunk vékony lapot és vágjuk háromszögekre. Tegyük őket a tepsire és olajozzuk meg a tetejüket is vékonyan. Előmelegített 190 fokos sütőben légkeveréssel süssük készre 10 perc alatt.

Avokádókrém:

Pépesítsük az avokádót a többi hozzávalóval.

tortilla chips mindenmentes

Az egész adag chips átlagos tápértéke:
182 kcal, 3,5 g zsír, 28,3 g szénhidrát, 6,5 g rost, 5,7 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.