Hozzávalók 2 adaghoz:
A nokedlihez:
- 140 g Bake-Free nokedli lisztkeverék
- 190 g víz
- 6 g Himalája só
A krémhez:
- 190 g mirelit zöldborsó
- 3 gerezd fokhagyma (tisztítva 9 g)
- Himalája só
- őrölt fehérbors
- őrölt szerecsendió
Elkészítés:
Nokedli:
Keverjük össze a hozzávalókat és nokedli szaggatóval szaggassuk lobogó vízbe. Főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (körülbelül 1 perc). Szűrjük le, majd hideg vízzel öblítsük át.
Krém:
Pároljuk meg a borsót, majd turmixoljuk péppé a fokhagymával és a fűszerekkel. Ha szükséges hígítsuk vízzel.
1 adag átlagos tápértéke: 399 kcal, 2,1 g zsír, 61,4 g szénhidrát, 12,7 g rost, 12,2 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!