Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Zserbó muffin

Zserbó muffin

Egy újabb véletlenből kerekedett 'sikersütit' hoztam ma Nektek. Történt ugyanis, hogy zserbót készültem sütni annak hagyományos módja szerint az új Bake-Free kelt tészta lisztkeverékből, mert előző életemben egyetlen ünnep sem telhetett el zserbó nélkül. Én úgy szeretem, hogy amikor eszem szétcsúsznak a kezemben a rétegek a sok lekvártól. Tudjátok, olyan igazi "nagyis" ízűen! Finom zserbót készítettem mindig, de ezt az állagot soha nem sikerült elérnem, ezért mindig újabb és újabb recepttel próbálkoztam. Aztán jött a nagy bumm, és viszlát zserbó.

No, de majd most! - gondoltam. Annyira akartam, hogy közben teljesen félrevezettem magam a mennyiségekkel. Ugyanis 100 g lisztkeveréket kevertem csak be és szent meggyőződéssel hittem, hogy az elég lesz (ne kérdezzétek miért). Így elkezdtek forogni az agytekervényeim és ezt a kompozíciót szülték meg. Annyira cukik lettek.

Hozzávalók 12 darab süteményhez:

A tésztához:

A nyújtáshoz:

  • 3 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék

A töltelékhez:

  • 155 g baracklekvár
  • 55 g őrölt dió
  • 25 g Eden Premium eritrit porrá őrölve

A csokimázhoz:

  • 37 g mindenmentes étcsokoládé
  • 20 g kókuszolaj
  • 20 g Eden Premium eritrit porrá őrölve

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és pihentessük 15 percig meleg helyen, majd picit lisztezett felületen nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra. Egy akkora formával, amekkora a muffinforma szaggassunk ki 24 darabot. Tegyünk a formák aljába tésztát, szurkáljuk meg villával, majd kenjük meg lekvárral, szórjuk meg diós keverékkel és tegyünk rá még egy tésztát. Szurkáljuk meg ezeket is villával. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel süssük meg 25 perc alatt. A csokimázhoz keverjük össze a hozzávalókat és amikor kihűltek a muffinok mártsuk bele a tetejüket és hagyjuk őket megszilárdulni.

Jó étvágyat!

zserbó muffin mindenmentes

1 darab sütemény átlagos tápértéke:
120 kcal, 3,8 g zsír, 27 g szénhidrát amelyből poliolok 10,1 g, 1,8 g rost, 2,2 g fehérje

1 darab sütemény átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 16,9 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a dió és a csokoládé), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.