Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

VALENTIN-NAPI AKCIÓ - 14%
FEBRUÁR 13 - 14.

VALENTIN

Zserbó muffin

Zserbó muffin

Egy újabb véletlenből kerekedett 'sikersütit' hoztam ma Nektek. Történt ugyanis, hogy zserbót készültem sütni annak hagyományos módja szerint az új Bake-Free kelt tészta lisztkeverékből, mert előző életemben egyetlen ünnep sem telhetett el zserbó nélkül. Én úgy szeretem, hogy amikor eszem szétcsúsznak a kezemben a rétegek a sok lekvártól. Tudjátok, olyan igazi "nagyis" ízűen! Finom zserbót készítettem mindig, de ezt az állagot soha nem sikerült elérnem, ezért mindig újabb és újabb recepttel próbálkoztam. Aztán jött a nagy bumm, és viszlát zserbó.

No, de majd most! - gondoltam. Annyira akartam, hogy közben teljesen félrevezettem magam a mennyiségekkel. Ugyanis 100 g lisztkeveréket kevertem csak be és szent meggyőződéssel hittem, hogy az elég lesz (ne kérdezzétek miért). Így elkezdtek forogni az agytekervényeim és ezt a kompozíciót szülték meg. Annyira cukik lettek.

Hozzávalók 12 darab süteményhez:

A tésztához:

  • 100 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék
  • fél csomag élesztő por (3,5 g)
  • 1 g kókuszvirág cukor
  • 1 g Eden Premium fekete só
  • 25 g Eden Premium eritrit porrá őrölve
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • 100 g langyos víz

A nyújtáshoz:

  • 3 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék

A töltelékhez:

  • 155 g baracklekvár
  • 55 g őrölt dió
  • 25 g Eden Premium eritrit porrá őrölve

A csokimázhoz:

  • 37 g mindenmentes étcsokoládé
  • 20 g kókuszolaj
  • 20 g Eden Premium eritrit porrá őrölve

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és pihentessük 15 percig meleg helyen, majd picit lisztezett felületen nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra. Egy akkora formával, amekkora a muffinforma szaggassunk ki 24 darabot. Tegyünk a formák aljába tésztát, szurkáljuk meg villával, majd kenjük meg lekvárral, szórjuk meg diós keverékkel és tegyünk rá még egy tésztát. Szurkáljuk meg ezeket is villával. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel süssük meg 25 perc alatt. A csokimázhoz keverjük össze a hozzávalókat és amikor kihűltek a muffinok mártsuk bele a tetejüket és hagyjuk őket megszilárdulni.

Jó étvágyat!

zserbó muffin mindenmentes

1 darab sütemény átlagos tápértéke:
120 kcal, 3,8 g zsír, 27 g szénhidrát amelyből poliolok 10,1 g, 1,8 g rost, 2,2 g fehérje

1 darab sütemény átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 16,9 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a dió és a csokoládé), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.