Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

A zéró kibocsátású jövő felé vezető út

Mint az egyik legnagyobb szállítási vállalat Európában, a DPDgroup törekszik a környezeti lábnyom csökkentésére annak érdekében, hogy javítsa a városi életet a közösségek számára a mindennapokban. Ennek érdekében nullakibocsátású és alacsony kibocsátású szállítóeszközöket vezettek be flottáikban, valamint törekszenek CO kibocsátás csökkentéséért valamint az innovatív szállítási megoldásokat alkalmaznak, azért, hogy minden általuk szállított csomag karbonlábnyomát minimalizálják.

  • Több mint 100 okos városi kiszállítást vezetett be a DPD Európában.

  • A DPDgroup hálózatában a csomagátvételi pontok száma 9%-kal nőtt.

  • Flottájuk legalább 82%-a megfelel az Euro 5 szabványnak.

Elkötelezve a 100% karbonsemleges szállítások mellett

Bármit is hívj az otthonodat, csak egy Földünk van. Ezért a DPDgroup elkötelezett a klímaváltozás ellen minden egyes csomagszállítás során. Ezt úgy érik el, hogy pontosan mérik a karbonlábnyomukat csomagonként, csökkentik azt minden lehetséges módon, majd a fennmaradó karbonkibocsátást, pedig igyekeznek tiszta energia projektek finanszírozásával csökkenteni világszerte. Ennek az eredménye pedig, hogy egész Európában 100%-ban szén-dioxid semleges csomagszállítás valósul meg általuk. Mindezt vevőik számára extra költségek nélkül.

  • 2019-ben 1,3 milliárd carbon-semleges csomagot szállítottunk.

  • Csomagonként 14%-os csökkenést értek el a CO2-kibocsátásban

    (2013-hoz képest).

  • 2019-ben 100%-ban kiegyenlítették a szállításaik és az épületeik energia-kibocsátását.

    (1 046 184 tonna CO2)

VIGYÁZUNK A BOLYGÓNKRA

"A fenntarthatóság napjaink egyik kiemelten fontos kihívása. Nemcsak számunkra, hanem ügyfeleink, munkavállalóink és a társadalom számára is. Európa legnagyobb csomagkézbesítő hálózatának tagjaként ezért helyezzük minden tevékenységünk középpontjába.

A DPDgroup fenntarthatósági intézkedései messze túlmutatnak a flotta és a járművek szén-dioxid-mentesítésén. Új technológiákat alkalmazunk, hogy üzleti tevékenységünk minden aspektusát fenntarthatóbbá tegyük. Kezdve az épületeinkben a megújuló energiára való átállástól az újrahasznosított csomagolásokba való befektetésig és a lehető legtöbb anyag újra felhasználásának maximalizálásáig. Azzal, hogy fenntartható megoldásokat kínálunk, biztosítjuk, hogy ezek hatása átalakító erejű legyen.

A fenntarthatóság melletti elköteleződés eredményeként a DPD Hungary is csatlakozott ahhoz a nemzetközi tervhez, amely lehetővé teszi, hogy a fenntartható szállítás nemzetközi referenciájává váljunk. Stratégiánk célja a károsanyag kibocsátás csökkentése a teljes csomagszállítási lánc folyamán. 2025-ig 83%-kal kevesebb üvegházhatású gázt fogunk kibocsátani, DPDgroup szinten pedig 15 000 alternatív meghajtású gépjárművel fogjuk a csomagokat kézbesíteni. A fennmaradó szén-dioxid kibocsátást tiszta energiával kapcsolatos projektekkel egyensúlyozzuk. Ezeket a megújuló energiás beruházásokat nemzetközi szinten koordináljuk. Indiában szélturbinák telepítésének köszönhetően a helyi lakosság számára biztosítható energiaellátás a teljes évre, valamint Brazíliában biogáz turbinák működtetéséhez járulunk hozzá.

Magyarországon 2025-re 5 városban (Budapest, Debrecen, Miskolc, Szeged, Győr) fogunk 100%-ban alacsony károsanyag-kibocsátású járművel kézbesíteni. A fenntartható városi szállítás projekt keretein belül jelenleg is tart az elektromos, illetve alternatív meghajtású járművek beszerzése, valamint az autó flotta mellett a teherszállító kerékpár flotta bővítése saját erőforrásokból, illetve stratégiai együttműködések révén. A közvetlen csomagkézbesítéshez kapcsolódó fenntarthatósági törekvések mellett kiemelt fontossággal bír épületeink korszerűsítése. 2022 év végén átadott depónkban 40 db töltőt helyeztünk el, valamint elosztó központunk épülete területén gyorstöltőt telepítünk. Terveink szerint a közeljövőben megnyitjuk első városi depónkat Budapest szívében.

2022 márciusában indult el „Breath”, vagyis „Lélegezz, Budapest!” nevű légszennyezettség mérő projektünk, amelynek első fázisában Budapesten kísérleti jelleggel közel 120 levegőszennyezettség mérő szenzort telepítettünk. Ebből 20 db-ot budapesti depóink, csomagpont üzemeltetőink, illetve stratégiai partnereink épületeire, 100 db-ot pedig az utolsó kilométeres szállítást végző járműveinkre helyeztünk el. A szenzorok segítségével képesek vagyunk mérni a 2,5 PM méretű szállópor koncentrációját, az összegyűjtött információkat pedig továbbítjuk a lakosság és a döntéshozók számára, így bízva abban, hogy felgyorsíthatjuk a fenntartható és tudatos szállítás és törekvések kialakulását Magyarországon is.

Fenntarthatósági kötelezettségvállalásunkat pontozzák is. Az EcoVadis a világ legnagyobb és legmegbízhatóbb szolgáltatója az üzleti fenntarthatósági minősítéseknek. Olyan fenntarthatósági információkat szolgáltat, amelyek alapján jobb üzleti döntéseket hozhatunk az embereink, a bolygónk és a közösségek érdekében. A GeoPost/DPDgroup legutóbbi értékelésében az EcoVadis 68/100 pontszámmal arany minősítést adott. Ezzel a vállalat globálisan a postai, futár- és multimodális áruszállítási ágazatban működő vállalatok legjobb 6%-ába került.

Az EcoVadis platina minősítést adott anyavállalatunknak, a La Poste csoportnak is. Ezzel a díjjal azokat a vállalatokat tüntetik ki, amelyek a fenntarthatósági normák emelése terén a legmagasabb szintű elkötelezettségről és hatékonyságról tesznek tanúbizonyságot.

2021 decemberében a Carbon Disclosure Project is elismerte a La Poste csoportnak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése iránti elkötelezettségét, és A minősítést adott a szállítási, banki és biztosítási ágazatban elért szabványok elismeréseként. Szintén figyelemre méltó, hogy a kibocsátás korlátozásában elért eredményeink külön említést érdemeltek a La Poste csoport 2021-es, a Carbon Disclosure Project-ben."

 

 Kép és szöveg forrása: a Dpd.com