Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

5 dolog, amit NE mondj egy diétázónak

5 dolog, amit NE mondj egy diétázónak

Amikor az ember diétázik, -teljesen mindegy, milyen indítékból- általában komoly elhatározás után áll neki az életmódváltásnak. Ilyenkor majdnem az összes eddigi étkezési szokást le kell váltani, főleg, ha mondjuk gluténérzékenység, vagy esetleg tejallergia miatt szükséges megkezdeni a diétát. Ezt sokan nehezebben, mások könnyedebben élik meg, azonban vannak olyan helyzetek, amikor a környezet extra nehezítő faktorként telepszik rá a friss diétázó vállára.

Szinte mindnyájunknak van olyan ismerőse/ rokona/ szomszédja stb., aki valamilyen oknál fogva úgy érzi, hogy mindenképpen meg kell osztania a véleményét bizonyos témákról még akkor is, ha nem hangzott el kérdés az irányába. Az étkezés különösen ilyen terület. Ezek a kéretlen tanácsot és véleményt osztogatók sajnos sokszor nem veszik figyelembe a határokat és mit sem törődnek áldozatuk véleményével, érveivel.

Álljunk csak meg egy szóra… Az is lehet, hogy néha Te vagy az a szereplő, aki csupán jószándékból véleményez? Nem akarsz te semmi rosszat, ugye? Akárhogy is legyen, érdemes tovább olvasnod cikkünket, hiszen mindenkinek hasznos lehet egy kis nézőpont-változtatás.

Hoztunk egy listát arról, mi az, amit NEM szeretnek hallani a diétázók:

Diéta

„De hát neked nem is kell fogynod, ne szórakozz már!”

Nagyon kedves hogy ezt mondod, és lehet, hogy komolyan így is gondolod, azonban ez nem a Te tested és nem te élsz benne ezért bízd ennek megítélését a beszélgetőpartneredre. 

„Most az egyszer nem halsz bele, ha ezt megkóstolod, direkt Neked készítettem.”

Nem, tényleg nem biztos, hogy belehal az illető, azonban gondolj csak bele, mennyi kitartásra van szüksége a Te noszogatásodon kívül is hogy tartsa az étrendjét. Miért szeretnéd nehezíteni a dolgát?

Diéta 2

„Komolyan EZT fogod megenni? Hát én biztos, hogy a helyedben már kifutottam volna a világból…”

Igen, azt fogja enni, komolyan. Általában a diétázók sok energiát és időt fektetnek abba, hogy elkészítsék maguknak az ennivalójukat. Ne verd belé a csúfot, hiába nem tetszik a látványa. Te csak edd, ami Neked jól esik.

„Idefigyelj; a kolléganőm szomszédja is megpróbálkozott ezzel a diétával, de nem működött neki. Ne kínozd magad szerintem te se tovább.”

Rendben. Attól, hogy az ismerősöd ismerőse -ki tudja miért- nem tudta tartani az étrendjét, még nem jelenti azt, hogy onnantól kezdve senki másnak az életben nem válik be. Ráadásul nincs is elég információd arról, hogy mi miatt nem működött. Miért ítélkezel hamar?

Burrito diéta alatt

„Jaj láttam a neten ezt a hóbortot… Azt ne mondd, hogy Te is követed ezt a buta divatdiétát?”

Az egy dolog, hogy az a véleményed, hogy „buta divatdiéta”, azonban egy allergiásnak, vagy egy intoleranciával élő embernek az egészsége múlik rajta. Nekik egyáltalán nem mindegy, hogy mit fogyasztanak el. Ha pedig saját döntésből hagy ki valaki valamit az étrendjéből, azt szíve joga megtenni. Te sem örülnél, ha odaállna melléd, amikor éppen az olajban tocsogó sült krumplit, vagy a csokoládédat majszolod és megrovóan mondaná, hogy micsoda buta dolog ilyesmit enni….Ugye?

Ugyan különbözőek lehetnek az okok, ami miatt valaki diétázik, és mentes ételeket fogyaszt, azonban egy dolog közös bennük: törekszenek az egészségüket szem előtt tartani, ami igazán nagyszerű dolog.

Egyik ember sem szereti, ha ítélkeznek felette és kéretlenül véleményezik a döntéseit ezért Te se tedd ezt. Élni és élni hagyni, több türelemmel. Ezen elvek betartásával egy sokkal kellemesebb és jó kedélyűbb környezetet teremthetünk magunknak a hétköznapokban.

Reméljük, cikkünk elgondolkodtatta azt, akit el kellett, azt, aki pedig érintett, megmosolyogtatta. Ugyanis a mosoly nagyon egészséges! ;)

Ha tetszett írásunk, akkor oszd meg, hogy még többen láthassák.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk