Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Alfredo tészta

Alfredo tészta

Ezt a tésztát ismét kérésre készítettem, nem tehetek róla, nem tudok nemet mondani. Mindig örülök, ha „felkérést” kapok új receptek mentesítéséshez, láthatjátok milyen szuper eredmények születnek meg ilyenkor. Szerintem egész jól eltaláltam a sült csirkemell imitációmmal az eredeti kinézetét, de egy a lényeg, a megrendelőnek (és nekem is) nagyon tetszett.

HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

A tésztához:

  • fél csomag Eden Premium kölestészta szélesmetélt (szárazon 100 g)
  • 50 g Eden Premium blansírozott mandula
  • 5 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
  • 3 gerezd fokhagyma (tisztítva 6,4 g)
  • Eden Premium Himalája só
  • néhány csepp citromlé
  • fehérbors, szerecsendió ízlés szerint

A feltéthez:

ELKÉSZÍTÉS:

Feltét:

Keverjük össze a lisztet, a sót, a vizet, a szódabikarbónát és hagyjuk állni 5 percig. Száraz felületen nyújtsuk ujjnyi vastagra. Kenjük le a párolóedényt vékonyan kókuszolajjal és tegyük rá a formáinkat. Fedő alatt közepes fokozaton pároljuk meg 15 perc alatt. Amint kihűlt daraboljuk fel csíkokra. A kókuszolajon pirítsuk meg a 2 gerezd fokhagymát és a csíkokat is. Fűszerezzük fekete borssal.

Szósz:

Áztassuk be éjszakára a mandulát, majd öblítsük át tiszta vízzel. Turmixoljuk össze 1 gerezd fokhagymával, a sörélesztő pehellyel, sóval, fehérborssal, szerecsendióval, citromlével és annyi vízzel, hogy krémes állaga legyen.

Összeállítás:

A tésztát főzzük meg, majd hideg folyóvízzel öblítsük át. A serpenyőben, amiben sült a feltét melegítsük meg a szószt és keverjük hozzá a kifőtt tésztát. Tálaláskor tegyük rá a feltétet és szórjuk meg friss fűszernövénnyel.

Alfredo tészta

1 adag Alfredo tészta feltéttel átlagos tápértéke:

518 kcal, 21 g zsír, 59,5 g szénhidrát, 10,6 g rost, 15,6 g fehérje

1 adag Alfredo tészta feltéttel 160 grammos diétában számolandó szénhidráttartalma: 54,5 g

Nehézségi fok (1-5): 3

Elkészítési idő: 35 perc

Kalkuláció: Az adag tészta feltéttel   ̴ 797.- Ft-ba kerül, 1 adag (ha 2 egyforma részre osztjuk)   ̴ 399.- Ft.

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek  a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.