Almás rácsos (Glutén, tej, tojás, cukor, szója, élesztőmentes, vegán)

Almás rácsos (Glutén, tej, tojás, cukor, szója, élesztőmentes, vegán)

Egy friss gőzölgő Almás rácsosnak nehezen lehet ellenállni. Ennek a mentes változatnak meg pláne nem és szerencsére nem is kell :) Mona a kelt tészta lisztkeveréket használta hozzá és gyönyörű lett a végeredmény.

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg Bake Free Kelt tészta lisztkeverék
  • 1,5 dl víz
  • 2 dkg édesítő (1:4)
  • 4 g sütőpor
  • 1 ek citromlé
  • Töltelék:
  • 2 nagyobb alma reszelve – fahéj – édesítő – 1 ek útifűmaghéj keveréke
  • + rizstejszín a kenéshez

 

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Szilikon lapon téglalap alakba kinyújtjuk.

A közepére egy csíkban betöltjük az almás tölteléket.

A két keskenyebb szélét ráhajtjuk.

A hosszanti széleit csíkokra vágjuk sréhen, majd felváltva rakosgatjuk rá az almás részre.

Majd sütőpapíros tepsire tesszük, rizstejszínnel lekenjük és 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.

 

Almás rácsos


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind