Egy friss gőzölgő Almás rácsosnak nehezen lehet ellenállni. Ennek a mentes változatnak meg pláne nem és szerencsére nem is kell :) Mona a kelt tészta lisztkeveréket használta hozzá és gyönyörű lett a végeredmény.
Hozzávalók:
- 20 dkg Bake Free Kelt tészta lisztkeverék
- 1,5 dl víz
- 2 dkg édesítő (1:4)
- 4 g sütőpor
- 1 ek citromlé
- Töltelék:
- 2 nagyobb alma reszelve – fahéj – édesítő – 1 ek útifűmaghéj keveréke
- + rizstejszín a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Szilikon lapon téglalap alakba kinyújtjuk.
A közepére egy csíkban betöltjük az almás tölteléket.
A két keskenyebb szélét ráhajtjuk.
A hosszanti széleit csíkokra vágjuk sréhen, majd felváltva rakosgatjuk rá az almás részre.
Majd sütőpapíros tepsire tesszük, rizstejszínnel lekenjük és 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.