Babgulyás

Babgulyás

Nektek is vannak ilyen kattanásaitok, mint nekem az, hogy a babgulyás leves csak csíkokra vágott zöldségekkel jó, karikára vágottakkal nem az igazi? Hát milyen dolog ez már? De ez van, így vagyok bekötve. Viszont a csipetke is szigorúan hozzá tartozik, a nélkül sem az igazi. Bár ezen már annyit lazítottam, hogy a gyorsaság érdekében van, hogy nokedlivel készítem el, de most jobban ráértem és kihoztam a maximumot mentesen ebből az ételből. Nem tagadom, nem szerénykedek, bitang jó lett, olyan amilyennek lennie kell, mint ahogy a mentes nagykönyvben az megírva vagyon. A batátát nyugodtan cserélhetitek burgonyára, én a diétám miatt fogyasztom ebben a formában. Én úgy szeretem, olyan sűrűn és gazdagon, hogy megáll benne a kanál is, de ez ízlés kérdése, készítheted bővebb lével is kedved szerint.

 

Hozzávalók 6 adaghoz:

A leveshez:

  • 250 g Eden Premium feketebab (szárazon mérve)
  • 50 g Eden Premium borsófehérje kocka
  • 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (8 g)
  • 30 g Eden Premium kölesliszt
  • 1 kisebb batáta (tisztítva 135 g)
  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 60 g)
  • 3 gerezd fokhagyma (tisztítva 17 g)
  • 2 darab répa (tisztítva 186 g)
  • 1 darab petrezselyem gyökér (tisztítva 80 g)
  • fél üveg Eden Premium paradicsomszósz arrabbiata (175 g)
  • Eden Premium Himalája só, fekete bors, kömény, bükkfán füstölt fűszerpaprika, babérlevél ízlés szerint

 

 

A csipetkéhez:

  • 50 g Bake-Free nokedli lisztkeverék
  • 2 g Eden Premium Himalája só
  • 45 g víz
  • 3 g Eden Premium kölesliszt a csipkedéshez

 

Elkészítés:

Az előző éjszaka beáztatott feketebabot főzzük meg (vagy ha van a mélyhűtőben olvasszuk ki), majd öblítsük át folyó víz alatt. Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg kókuszolajon, majd keverjük hozzá a préselt fokhagymát, a fűszereket és pirítsuk velük tovább. Keverjük bele a köleslisztet és a füstölt paprikát, majd öntsük fel vízzel és a paradicsomszósszal. Tegyük bele a csíkokra vágott répát és petrezselyem gyökeret. Főzzük félig puhára, majd tegyük hozzá a kockára vágott batátát és a babot is és főzzük készre. A csipetkéhez a kölesliszt kivételével keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 5 percig, majd csipegessük el az összes tésztát a kölesliszttel. Öntsük a forrásban lévő levesbe és főzzük tovább 1, maximum 2 percig. Az utolsó rottyanás előtt tegyük hozzá a fehérje kockákat is, majd zárjuk el es fedjük le 10 percre. Számoljuk bele, hogy a csipetke sűríteni fog és a fehérjekocka háromszoros mennyiségű folyadékot fog magába szívni (itt 150 grammot).

 

Babgulyás

Babgulyás táblázat

 

1 adag babgulyás leves csipetkével átlagos tápértéke:
289 kcal, 2,9 g zsír, 48,8 g zsénhidrát, 11,9 g rost, 16,3 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Kürtőskalács
Kürtőskalács
Mangócurry-s szendvics
Mangócurry-s szendvics