Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Basic sörkifli

Basic sörkifli

Sörkifli a hétköznapokban, sörkifli a hétvégéken, sörkifli az ünnepnapokon, szinte kötelező elem mindenkor, mindenhol, bárhol, bármikor. Életem legjobb, legszebb, legfinomabb gluténmentes-vegán sörkifli receptjét hoztam el most Nektek. Hogy honnan is veszem, hogy a legfinomabb? Onnan, hogy úgy rájártak, mint a szorgos hangyák, vicces volt végignézni ahogyan elfogy, szinte ölre ment a harc az utolsó darabért. A Basic lisztkeverék ismét remekelt a konyhában, minél több mindent készítek belőle, annál jobban elámulok, hogy még mennyi minden rejlik benne. Gyertek, mutatom!

Hozzávalók 12 darabhoz:

A tésztához:

A tetejére:

Elkészítés:

Keverjük össze külön tálakban a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsük egybe és robotgéppel dolgozzuk egyenletesre közepes fokozaton maximum 5 perc alatt. Lefedve, meleg helyen kelesszük 45 percig.  Rizsliszttel enyhén megszórt felületen nyújtsuk vékony kerek lapra (nekem 30 cm átmérőjű lett). Vágjuk 12 darab egyforma cikkre majd a szélesebbik végei felől sodorjuk fel őket. Tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le vékonyan pici olajjal elkevert ketchuppal, szórjuk meg lenmaggal és kelesszük tovább 50 fokos sütőben 30 percig. Előmelegített 200 fokos sütőben süssük készre 30 perc alatt alsó-felső sütéssel.

Basic sörkifli

Basic sörkifli

Basic sörkifli

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Érdekel hogy néz ki? Nézd meg a videót:

Jó étvágyat!

1 megjegyzés

Kedves Receptíró. Kissé félreérthető a recept megfogalmazása. A leírás szerint a dagasztott tésztát osszuk 12 egyenlő részre, majd nyújtsuk kb. 30 centis lappá, amit megint vágjunk 12 egyforma cikkre és formázzunk kiflit. E szerint a logika szerint 12×12, azaz 144 kiflinek kellene elkészülnie a 25 dkg lisztből. Gondolom elírás, a dagasztott tésztát nem kell 12 részre osztani és ezután nyújtani lappá, hanem az elkészült tésztagombócot kell kinyujtani és 12 cikkre vágni.

Vass Krisztina,

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk