Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Bemutatkozik a Szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék!

Bemutatkozik a Szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék!

Mindannyiunknak megvan a kedvenc péksüteménye… Köménymagos kifli, pogácsa, lekváros bukta…. Ha az ember ezekre a finomságokra gondol, szívmelengető érzés költözik a lelkébe. Azonban mi van akkor, ha kedvenceid és közéd ételérzékenység, intolerancia, esetleg életmódváltás férkőzik?  Létezik, hogy egy péksütemény mindenmentes és ráadásul szénhidrátcsökkentett is legyen?

Az Eden Premium Bake-Free szénhidrátcsökkentett lisztkeverékkel újra az asztalra tudod varázsolni kedvenceidet és lelkiismeret furdalás nélkül adhatod át magad az evés örömének. A termék glutén,- tej,- tojás,- szója,-élesztő,- kukorica,- rizs,- burgonyamentes, ezért a legtöbb diétába és reform étrendbe beilleszthető. Minden állati eredetű összetevőtől mentes, ezért azok, akik vegán életmódot folytatnak, szintén nyugodtan fogyaszthatják.  Magas rosttartalma révén – megfelelő folyadékmennyiség fogyasztása mellett -segítheti emésztésedet, valamint hosszan tartó jóllakottság érzetet biztosít. Nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, és kevesebb mennyiség is elegendő belőle.

Bemutatkozik a Szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék!

A házi sütés még soha sem volt ilyen egyszerű! Maga a munkafolyamat pár percet vesz igénybe és csupán néhány alapanyagra lesz szükséged a tökéletes végeredményhez. A többi már a sütőd dolga. :)

Elkészítési javaslat :

Recept 6 darab zsemléhez, vagy kiflihez:

Hozzávalók:

-250 g lisztkeverék

-5 g Eden Premium Himalája, vagy Eden Premium Parajdi só

-390 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)

Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Osszuk 6 részre, formázzunk belőle zsemléket, vagy kifliket, majd pihentessük 15 percig. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 50 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni.

Ízlés szerint fűszerezhető.

Szénhidrát csökkentett kenyér recept:

Hozzávalók:

-250 g Bake Free szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék

-5 g Eden Premium Himalája, vagy Eden Premium Parajdi só

-390 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)

Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Formázzunk belőle veknit, majd pihentessük 15 percig. Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük igény szerint.

Ízlés szerint fűszerezhető.
 
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
100 g kész, kisült, a recept alapján készített kenyér átlagos tápértéke
100 g kész, kisült, a recept alapján készített zsemle átlagos tápértéke:
1 darab kész, kisült, a recept alapján készített zsemle átlagos tápértéke:
Energia:
1245 Kj
140 Kj
656 Kj
519 Kj
305 kcal
157 kcal
161 kcal
127 kcal
Zsír:
2 g
1 g
1 g
0,8 g
-Amelyből telített zsírsavak:
0,3 g
0,2 g
0,1 g
0,125 g
Szénhidrát:
49,9 g
25,7 g
26,3 g
20,8 g
-Amelyből cukrok:
0,4 g
0,2 g
0,2 g
0,2 g
Rost:
27 g
13,9 g
14,2 g
11,3 g
Fehérje:
6,7 g
3,5 g
3,5 g
2,8 g
Só:
0,02 g
1 g
1 g
0,8 g

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.