Bolognai

Bolognai

Imádom az olasz fűszerezést, szint úgy a quinoa tésztát és a csicseriborsót is. A paradicsomról ne is beszéljünk. E három (na, jóóó négy) étel összeengedéséből csakis jó dolog születhet. Tényleg príma lett. Az én mélyhűtőmben mindig van pár adag csicseriborsó előre lefőzve, így se konzervet nem kellett használnom, se nem főzőcskéznem és áztatgatnom órákig. Most is pár perces a receptem, ami egyébként életet menthet egy-egy hosszúra sikerült nap után. Ti is érzitek a súlyát, ugye?

Hozzávalók 4 adaghoz:

Elkészítés:

Főzzük meg a tésztát, majd hideg vízzel öblítsük le. Pirítsuk meg a hagymát kókuszolajon, majd adjuk hozzá a főtt csicseri borsót is. Amikor megpirult tegyük hozzá a paradicsomot és a fűszereket is. Forraljuk össze, majd adjuk hozzá a fokhagymát és forraljunk rajta még egyet. Ha szükséges hígíthatjuk pici vízzel. Tálaláskor szórjuk meg sörélesztő pehellyel.

Bolognai

 1 adag bolognai átlagos tápértéke:

300 kcal, 5,2 g zsír, 47,8 g, 8,8 g rost, 10,8 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Kürtőskalács
Kürtőskalács
Mangócurry-s szendvics
Mangócurry-s szendvics