Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Boston muffin

Boston muffin

Többen kértetek viszonylag alacsonyabb zsírtartalmú süti receptet és ezt a csodát alkottam meg most Nektek. Amennyi hozzáadott zsiradék van benne, az is a kókuszkrém természetes zsírtartalma (abból is csak nagyon minimális), így még hozzáadottnak sem nevezném, valamint amennyi a csokoládéban van, de ezt akár cserélhetitek kakaóporra is. Egy szó, mint száz: Bízom benne, hogy Nektek is ízleni fog, fogyasszátok egészséggel.

Hozzávalók:

A muffinhoz:

A krémekhez:

  • 50 g Eden Premium csicseriborsó (szárazon mérve)
  • csipet Eden Premium szódabikarbóna
  • 50 g cukormentes növényi ital (mandula)
  • 20 g Eden Premium eritvia porrá őrölve
  • pár csepp citromlé
  • 1 tasak bourbon vanília aroma (5 g)
  • 1 teáskanál csokoládé aroma
  • 40 g mindenmentes csokoládé

Elkészítés:

Muffinok:

Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük egybe és keverjük el jól. Töltsük szilikonos muffin formákba (nekem 8 darab lett) és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt, alsó-felső sütéssel süssük készre.

Krémek:

Főzzük meg fedél nélkül egy csipet szódabikarbónával az előző éjszaka beáztatott csicseriborsót (vagy vegyünk elő a mélyhűtőből). Amint kihűlt tegyük turmixgépbe a növényi itallal, a citromlével, az eritviával és dolgozzuk krémesre. Ha szükséges hígítsuk tovább vízzel, vagy növényi itallal. Osszuk két egyforma részre, az egyikbe keverjük bele a vanília aromát, a másikba pedig a csokoládé aromát és az olvasztott csokoládét.

Összeállítás:

Amint kihűltek a muffinok habzsákkal töltsük meg a vaníliás krémmel. A csokis krémet is töltsük egy másik, vagy egy tiszta habzsákba és díszítsük fel vele a muffinokat.

Boston muffin

Boston muffin

Boston muffin

1 darab Boston muffin átlagos tápértéke:

124 kcal, 3,3 g zsír, 24,1 g szénhidrát amelyből poliolok 9,5 g, 3,9 g rost, 3,4 g fehérje

1 darab Boston muffin átlagos felszívódó szénhidráttartama: 14,6 g

1 darab Boston muffin átlagos felszívódó szénhidráttartama: 14,6 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek  a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.