Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Brassói borsófehérjéből

Brassói borsófehérjéből

Igen, már van egy hasonló, szuper, hozzáadott zsiradékmentes Brassói receptünk, de ez most még annál is jobb. Illetve más. Ez jobban hasonlít (sőt inkább megdöbbentően) az eredetire és ráadásul, ha belefér a diétádba és igazi sült krumplival készíted (nekem nem annyira, én ezért fogyasztom zellerrel), akkor maga lehet a csoda ez a remek étek.  Így legalább tudtok választani. Bőség zavara! Gondoltátok volna? Pár évvel ezelőtt elég szűkösek voltak a lehetőségek az ennyi mindentől mentes receptekhez. Van, akinek az első, van, akinek ez a változat fog jobban ízleni. Nekem személy szerint ez a verzió, már az újdonsága miatt is, hiszen elképesztő a hasonlóság. Egyetlen egyet sajnálok és nem is értem a miértjét, hogy hogy voltam képes ebből a finomságból csupán egy (ámbár hatalmas) adagot készíteni? Javaslom, minimum két adaggal kezdjetek. Be fog férni.

 

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 25 g Eden Premium borsófehérje kocka
  • 1 evőkanál Eden Premium sómentes ételízesítő (4,5 g)
  • 75 g forró víz
  • 2 teáskanál kókuszolaj (8 g)
  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 82 g)
  • 3 gerezd fokhagyma (tisztítva 9 g)
  • Himalája só, bors, füstölt paprika ízlés szerint
  • 1 kisebb darab zeller (tisztítva 170 g)

 

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a zellert és vágjuk apró kockákra. Keverjük össze egy evőkanál kókuszolajjal, fűszerezzük sóval, borssal, füstölt paprikával és szórjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 200 fokos ütőben süssük készre körülbelül 15 perc alatt légkeveréssel. A fehérjekockát keverjük össze a sómentes ételízesítővel, sóval és a forró vízzel, majd fedjük le 10 percre. Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg kókuszolajon, fűszerezzük sóval, borssal, füstölt paprikával. Kortyonként öntsünk hozzá vizet, így a paprikával pici szószt fog képezni. Tegyük hozzá a kockákat, forgassuk át és adjuk hozzá a préselt fokhagymát is. Melegítsük össze. Tálaljuk a sült zellerrel.

 

Brassói borsófehérjéből

brassói borsófehérjéből táblázat

 

1 adag brassói átlagos tápértéke:
271 kcal, 9,9 g zsír, 25,8 g szénhidrát, 9,2 g rost, 18,2 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk