Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Chilis bab

Chilis bab

Akkor most szögezzük le, hogy az eredeti chilis babban nincs borsó és kukorica és tudom, hús viszont igen. A növényi változatban nincs hús, viszont van benne borsófehérje és bab, meg kakaó, meg fahéj, meg paprika, meg zellerszár, meg ilyenek. Egyre furcsábbakat írok, igaz? Nos, gyertek tovább és mutatom, én hogyan készítem finomra a mindenmentes növényi chilis babot.

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 100 g Eden Premium feketebab (szárazon mérve)
  • 50 g Eden Premium borsófehérje granulátum
  • 1 teáskanál Eden Premium sómentes ételízesítő (2 g)
  • 150 g forró víz
  • 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (8 g)
  • 3 szál zellerszár (200 g)
  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 118 g)
  • 3 gerezd fokhagyma (tisztítva 19 g)
  • 2 darab chilipaprika (mag nélkül 35 g) kihagyható, ha nem szereted csípősen
  • 1 darab kaliforniai paprika (mag nélkül 130 g)
  • 1 üveg Eden Premium paradicsomszósz arrabbiata (350 g)
  • Eden Premium Himalája só, feketebors, bükkfán füstölt paprika, római kömény, Cayenne bors, babérlevél, oregánó ízlés szerint
  • Eden Premium bio kakaópor, fahéj ízlés szerint
  • leheletnyi Eden Premium stevia por (elhagyható, cserélhető)

 

Elkészítés:

Az előző éjszakára beáztatott feketebabot főzzük meg (vagy, ha van a mélyhűtően, olvasszuk ki). A granulátumot keverjük össze a sómentes ételízesítővel, sóval és a forró vízzel. Fedjük le 10 percre. Vágjuk apróra a zöldségeket, a fokhagymát préseljük le. Pirítsuk meg kókuszolajon a vörös-, majd a fokhagymát is. Tegyük hozzá a paprikákat és a zellerszárat, később a babot is és pároljuk őket puhára pici vízzel (mindig pótolgassuk, ha elfőtt). Közben fűszerezzük ízlés szerint. A kakaótól és a fahéjtól nem kell megijedni, ez fogja a jellegzetes ízt adni. Kicsivel kezdd és kóstolgad, így könnyen eltalálhatod a megfelelő arányt. Én 1-1 kávéskanálnyit tettem bele. Stevia porból perig egy késhegynyit, én jobban szeretem édesebben. Amikor minden megpuhult öntsük hozzá a paradicsomszószt és a granulátumot is, majd rottyantsuk össze pár perc alatt.


Tipp: Ha öntesz egy kicsit a bab főzőlevéből is hozzá, akkor még intenzívebb lesz az íze, viszont érdemes beleszámolni, hogy sötétre színezheti az ételt. Én azért nem tettem, hogy maximálisan kikerüljem a fenyegető rakétatámadásokat.

 

Chilis bab

Chilis bab táblázat

 

1 adag chilis bab átlagos tápértéke:
228 kcal, 4 g zsír, 31,3 g szénhidrát, 9,6 g rost, 15 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.