Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Cseresznyés-diós bögrés

Cseresznyés-diós bögrés

Annyian, de annyian kértétek már a bögrés receptet, hogy nekiveselkedtem és hála Nektek egy remek finomság kerekedett belőle. Sokféleképpen variálható, ízletes, pihe-puha. Nagyon fontosnak tartom leírni, hogy ezt a receptet bögrével csak akkor érdemes használni, ha éppen nincs mérleg, vagy kifogyott az elem, mert páran már tapasztalhattátok, hogy mennyire érzékeny a piskóta a grammokra. Mindent meg fogok adni grammra, ml-re és bögrére is pontosan is. Azt, hogy a bögre 2,5 dl-es, azt nem úgy értem, hogy színültig van tele, hanem pontosan 2,5 dl-ig és úgy, hogy nem púpos. Mielőtt hozzáfognánk érdemes vízzel feltölteni a bögrét és megjelölni az egységeket. Utána ne felejtsük el szárazra törölni, mert beleragadhat a liszt. Cseresznye helyett mehet más gyümölcs is, a lényeg, hogy meg legyen forgatva lisztben. Őrölt dió helyett mehet mandulaliszt, darált mandula, kesudió, mogyoró.

Hozzávalók: 1 bögre 2,5 dl

A tésztához:

  • 1 és ¼-ed bögre Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék 210 g, 312 ml
  • 0,5 bögre Eden Premium eritrit 110 g, 125 ml
  • 0,5 bögre őrölt dió 70 g, 125 ml
  • fél csomag sütőpor (6 g)
  • csipet Eden Premium fekete só (csak a tojásos íz kedvéért, kihagyható)
  • 1 bögre szobahőmérsékletű, cukormentes mandula ital (Joya) 250 g, 250 ml
  • 1 teáskanál vanília aroma

 

A töltelékhez:

  • 1,5 bögre magozott, friss cseresznye 250 g, 375 ml
  • Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék (nekem 10 g)
  • fahéj

A tetejére:

  • 120 g friss, magozott cseresznye
  • 20 g Eden Premium eritrit
  • 2 g Eden Premium konjac liszt

 

Elkészítés:

A pisótához keverjük össze a hozzávalókat (először külön nemük szerint), majd oszlassuk el egyenletesen a szilikonos sütőpapírral bélelt formánkban (én 24x24 cm-eset használtam). A cseresznyét forgassuk meg fahéjas lisztben, szórjuk a tésztára, majd előmelegített,180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel 30 perc alatt. A tetejére kerülő réteghez keverjük össze az eritritet a konjac liszttel, majd késes aprítóval dolgozzuk krémesre a cseresznyével. Kenjük a kihűlt piskótára. Kedvünk szerint szórhatunk rá egy kis őrölt diót. Vágjuk 16 darab egyforma szeletre.

cseresznyés diós bögrés
cseresznyés diós bögrés táblázat
1 szelet cseresznyés diós bögrés átlagos tápértéke: 96 kcal,3 g zsír, 22 g szénhidrát amelyből poliolok 8 g, 2,6 g rost, 2,8 g fehérje
1 szelet cseresznyés diós bögrés átlagos tápértéke: 14 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk