Csicseriborsó krémleves

Nagyon szeretem a csicseriborsót és a belőle készült finomságokat is. Az egyszerű ételeket is szeretem, főleg, hogy majd’ minden nap a konyhában töltöm az időm nagy részét. Most egy alap csicseriborsó krémlevest készítettem, de lehet tovább gazdagítani különböző zöldségekkel, növényi tejföllel, ki, hogy szereti, de meglepődnétek, hogy így magában, natúran is mennyire finom.
Hozzávalók 6 adaghoz:
A leveshez:
- 400 g Eden Premium csicseriborsó (szárazon mérve)
- 3 teáskanál Himalája só (ízlés szerint)
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt feketebors
- 4 teáskanál curry
- 2 gerezd préselt fokhagyma (tisztítva 5,4 g)
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva (tisztítva 123 g)
- 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
- 1 csipet szódabikarbóna
A díszítéshez:
- tökmagolaj (4 g)
- kókuszchips (3 g)
Elkészítés:
Előző éjszakára áztassuk be a csicseriborsót. Főzés előtt öntsük le róla a vizet és mossuk át. Főzzük meg tiszta vízben félig, majd öblítsük át folyó víz alatt. Pirítsuk meg a hagymát kókuszolajon, majd tegyük hozzá a csicseriborsót, fűszereket, fokhagymát és öntsük fel annyi vízzel, hogy 2-3 centivel ellepje. Főzzük puhára, majd botmixerrel pépesítsük. Ha esetleg túl sűrű hígítsuk fel vízzel. Tálaláskor öntözzük meg tökmagolajjal és szórjuk meg kókusz chipssel.
1 adag leves (díszítéssel) átlagos tápértéke:
305 kcal, 6,3 g zsír, 42 g szénhidrát, 11,8 g rost, 13 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzés írása