Csokis kifli

Mert csoki az akkor is kell, ha az ember mentesen étkezik, hisz tele van CS vitaminnal, melyre a szervezetnek elengedhetetlenül szüksége van. Stresszhelyzetekben bír különösen nagy jelentőséggel, de egy szimpla egyszerű hétköznapi mámornak is tökéletesen megfelel, de a legjobb hétvégén, de nagy sikere van ünnepnapokon is. De, de, de, szóval mindenkor, mindenhol, bárhol és bármikor. Jól tudom, hogy ezzel mindenki egyetért. A mai napon édes kifliket koronáztam meg vele. Komolyan mondom, bearanyozta a napunkat.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 125 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék + 2 g a nyújtáshoz
- 33 g Eden Premium eritvia
- 160 g langyos víz (vagy növényi ital)
- vanília aroma
- negyed csomag sütőpor (3 g)
A töltelékhez:
- 50 g mindenmentes étcsokoládé (Aldi, Choceur)
Elkészítés:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és hagyjuk állni 10 percig. A tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra (nekem 30 cm átmérőjű lett) és vágjuk 8 darab egyforma háromszögre. A csokoládét tördeljük apró darabokra és szórjuk meg vele a háromszögeket, majd tekerjük fel és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 210 fokos sütőben süssük készre 30 perc alatt.
Megjegyzés írása