Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Cukkinis muffin

Cukkinis muffin

Életemben ennyire finom sós muffint még nem ettem, nem, hogy csináltam. Még mindenevő koromban sem. Ez a szinergia, valami fenomenális. Történt ugyan is, hogy elterveztük, hogy készítek egy uzsonnára való kis muffint, ami könnyen hordozható és egyszerűen fogyasztható otthonon kívül is, például suliban, kirándulásokon. Úgy döntöttem, hogy mindent, ami szükséges lehet egy kiegyensúlyozott étkezéshez, én bizony belesütöm. Hús helyett a fehérje pótlásaként kapott borsófehérje granulátumot és sörélesztő pelyhet. A megfelelő mennyiségű zsiradékról pedig a kókuszolaj és a szezámmag gondoskodik. A jó minőségű, komplex szénhidrát pedig maga a lisztkeverék, mely tele van csodálatosabbnál csodálatosabb tápanyagokkal, valamint rosttal. A sok-sok zöldség is a rostmennyiséget gazdagítja.  Szerintem kiválóan létrehoztam az elképzelésemet, a szándékom célba ért. Ma is egy nagyszerű napom volt általa, kívánom, hogy tegye nektek azzá.

HOZZÁVALÓK:

ELKÉSZÍTÉS:

A granulátumot áztassuk be forró, sós vízbe, majd fedjük le és hagyjuk állni 10 percig. Közben pároljuk meg a borsót, reszeljük le a cukkinit, sózzuk meg és hagyjuk, hogy kiengedje a levét. Szeleteljük fel a paprikát és a hagymát. Nyomkodjuk ki a granulátumból és a cukkiniből a folyadékot, majd keverjük össze az összes hozzávalót. Én tépkedtem bele friss bazsalikomot is. Kanalazzuk szilikonos muffinformákba (nagyon sűrű a tészta) és előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütőben süssük készre 40 perc alatt. Nekem 10 darab lett.

 Cukkinis muffin

 

Cukkínis muffin

1 darab cukkínis muffin átlagos tápértéke:
138 kcal, 4,5 g zsír, 17,4 g szénhidrát, 3,7 g rost, 5,8 g fehérje

Nehézségi fok (1-5): 3

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

 

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk