Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Diétabarát konyha

Diétabarát konyha

Ebben a bejegyzésben ötleteket, segítséget nyújtok nektek a diétabarát konyha kialakításához.

Amikor kiderültek szép sorban az érzékenységeim azt sem tudtam hova kapjam a fejem. Rengeteget olvastam a témáról, így sikerült elérnem, hogy a konyhámban kétféle ételt tudjak tárolni és készíteni. Menteset és hagyományosat is egyszerre. Elméletileg mindent külön kell tárolni.

Diétabarát konyha

  • A hűtőben külön felső polcon a menteseket és lejjebb a hagyományosakat. Ugyanígy áll a helyzet a kamra és szekrénypolcokkal is. Az a legjobb, ha minden csoportnak külön szekrényt jelölünk ki.
  • Az evőeszközök is kerüljenek külön fiókba. Fakanalak, merőkanalak, vágódeszkák is kapjanak külön jelölést. Jó alkalom ez a kreatívkodásra is. Például csinálhatunk gluten-free, milk-free, egg-free, soy-free feliratú névre szóló evőeszközöket, poharakat, vagy ha van hozzá kedvünk és kézügyességünk készíthetünk saját magunk is.
  • Nekem a sütőhöz 2 darab tepsi járt, így az egyiket alapos mosogatás és sikálás után kinevezetem magamnak. Lábasokat is vásároltam újonnan.
  • A háztartási gépeket, mint aprító, turmix nagyon alaposan és többször átmostam, így nekem a későbbiekben nem okozott gondot, de akinek nagyon-nagyon erős az allergiája érdemes újat vásárolnia. Sajtreszelőt, V-gyalut, nokedli szaggatatót, nyújtólapot, nyújtófát, ételhordókat is újat vettem.
  • Mosogatáskor is 2 darab szivacsot használok, mondjuk csak akkor, ha kétfélét eszünk. Ez nekem így egészen bevált.

Amire viszont feltétlen szükségetek lesz:

Diétabarát konyha

Én megpróbáltam úgy hozzáállni, hogy ez egy lehetőség a konyhám új ruhába öltöztetésének, csinosításának, így belecsempésztem egy kis pozitivitást és máris jobban esett. Sőt kicsit túl is lőttem, mert mindezekkel együtt lettek szép új, friss fűszernövényeim is. Nekem jólesik egy kis élet, egy kis zöld a konyhában, ha már az időm nagy részét ott töltöm. No, de a legfontosabb konyhai kellék (szerintem) a zene, ami segít a nehézségeken, az egyhangúságon túllépni könnyedén.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk