Diós-mákos bejgli

Diós-mákos bejgli

Íme egy újabb változat a megunhatatlan bejglire, ezúttal Mona kezei alól.

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg Bake Free kelt tészta lisztkeverék
  • 2 ek édesítő (1:4)
  • 15 dkg puha margarin
  • 2,3 dl víz
  • 1 cs sütőpor

Töltelék:

Cukormentes baracklekvár

  1. 15-20 dkg darált dió édesítve + 1-2 ek rizstejszín (evvel összekeverjük )
  2. 15-20 dkg darált mák édesítve + 1-2 ek rizstejszín (evvel összekeverjük )

+ rizstejszín a kenéshez

 

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük,hozzáadjuk a margarint, eldolgozzuk benne. Majd hozzáadjuk a vizet, és azzal is jól összedolgozzuk.

2 részre osztjuk,  majd kinyújtjuk őket

Mind a kettőt megkenjük a lekvárral, majd a tölteléket beletesszük , elkenjük.

Két széleit behatjuk, majd feltekerjük.

Sütőpapírral kibélelt kenyérformákba tesszük, tetejét rizstejszínnel lekenjük, majd 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.

 

Bejgli


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind