Édes túró

Édes túró

Hogyan és miből készít a vegán, növényi étrendes, tejfehérje allergiás ember kamutúrót? Ez a leggyakrabb kérdés, amikor szóba kerül a diéta és most megmutatom Nektek azt a receptet, ami nekem a legjobban bevált. Magát a túrót sok mindennel lehet egyébként helyettesíteni, sőt, már készen is kapható növényi alternatíva, de nekem mégis ez a kedvencem, amit kölesből készítek édesen, vagy sósan akár egy kis kaporral feldobva, vagy hagymával pirospaprikával kőrözöttnek is be lehet keverni, nagyon jól variálható, alap élelmiszer a konyhámban. Tudjátok olyan, amiből mindig van a hűtőben. Ráadásul gyors és egyszerű, nem kell vele sokat bajlódni, szóval szerintem szenzációs. A titok nyitja különben a citromlé mennyisége, de ezt csakis kóstolással tudjátok belőni és ha eltaláljátok, akkor soha nem is fogjátok máshogyan elkészíteni, le fog venni a lábatokról.


Eritrites változat:


HOZZÁVALÓK:

  • 50 g hántolt köles
  • 50 g kókuszkrém (Aldi Asia)
  • 100 g cukormentes mandula ital (Joya)
  • 40 g Eden Premium eritrit
  • vanília aroma ízlés szerint
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • frissen facsart citromlé ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS:

Mossuk át alaposan forró víz alatt a kölest. Keverjük össze az összes hozzávalót és résnyire nyitott fedő alatt, lassú tűzön főzzük puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Ha hígabb „túrót” szeretnénk, vegyük le a fedőt, ha sűrűbbet, akkor fedő alatt hagyjuk állni további 10 percig. Készíthetjük édesebbre is ízlés szerint.

Az egész adag eritrites édestúró átlagos tápértéke:
296 kcal, 13,2 g zsír, 76,6 g zsénhidrát amelyből poliolok 40 g, 2 g rost, 6,3 g fehérje

Az egész adag eritrites édestúró átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
36,6 g

Édestúró

Édestúró táblázat

Eritvia MAX-os változat:


HOZZÁVALÓK:

  • 50 g hántolt köles
  • 50 g kókuszkrém (Aldi Asia)
  • 100 g cukormentes mandula ital (Joya)
  • 4 g Eden Premium eritvia MAX
  • vanília aroma ízlés szerint
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • frissen facsart citromlé ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS:

Mossuk át alaposan forró víz alatt a kölest. Keverjük össze az összes hozzávalót és résnyire nyitott fedő alatt, lassú tűzön főzzük puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Ha hígabb „túrót” szeretnénk, vegyük le a fedőt, ha sűrűbbet, akkor fedő alatt hagyjuk állni további 10 percig. Készíthetjük édesebbre is ízlés szerint.

Az egész adag eritvia MAX-os édestúró átlagos tápértéke:
296 kcal, 13,2 g zsír, 40,6 g szénhidrát amelyből poliolok 4 g, 2 g rost, 6,3 g fehérje

Az egész adag eritvia MAX-os édestúró átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
36,6 g

Édestúró
Édestúró táblázat

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Muszaka
Muszaka
Raffaello torta
Raffaello torta