Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Fahéjas csiga

Fahéjas csiga

Hozzávalók:

  • 40 dkg Bake Free Kelt tészta lisztkeverék
  • 2 cs só 
  • 1 cs sütőpor
  • 2 dkg édesítő (1:4)
  • 5 dl víz

Töltelék:

Fahéj ízlés szerint édesítővel elkeverve

  • + puha margarin
  • + olaj a kenéshez
  • + barna rizsliszt a nyújtáshoz.

Elkészítés:

A tészta alapanyagait egy tálban alaposan eldolgozzuk, majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk. Megkenjük vékonyan margarinnal, majd összehajtjuk, nyújtunk rajta, majd ismét megkenjük margarinnal, majd összehajtjuk, megint margarin jön, és hajtunk egyet rajta. Így egy kocka alaknak kell kijönnie, ezt kinyújtjuk, és megszórjuk a fahéjas édesítővel. Feltekerjük, és felvagdossuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd 185 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.

Fahéj csiga

Jó étvágyat kívánunk!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.