Fahéjas csiga

Fahéjas csiga

Hozzávalók:

  • 40 dkg Bake Free Kelt tészta lisztkeverék
  • 2 cs só 
  • 1 cs sütőpor
  • 2 dkg édesítő (1:4)
  • 5 dl víz

Töltelék:

Fahéj ízlés szerint édesítővel elkeverve

  • + puha margarin
  • + olaj a kenéshez
  • + barna rizsliszt a nyújtáshoz.

Elkészítés:

A tészta alapanyagait egy tálban alaposan eldolgozzuk, majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk. Megkenjük vékonyan margarinnal, majd összehajtjuk, nyújtunk rajta, majd ismét megkenjük margarinnal, majd összehajtjuk, megint margarin jön, és hajtunk egyet rajta. Így egy kocka alaknak kell kijönnie, ezt kinyújtjuk, és megszórjuk a fahéjas édesítővel. Feltekerjük, és felvagdossuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd 185 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.

Fahéj csiga

Jó étvágyat kívánunk!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Hamburger buci
Hamburger buci
Hot-dog
Hot-dog