Gombás tortellini

Gombás tortellini

Figyelem, szöszmötölős recept, de megéri!

Mindig is szerettem a tésztaételeket, de nem csak megenni, hanem elkészíteni is. Nyilvánvaló volt, hogy most, amikor már bármilyen finomságot elő tudok varázsolni a Bake-Free lisztkeverékekből, végig próbálgatom az összes tésztás variációt. Nos, ma a tortellinire esett a választásom, amit még soha nem készítettem, de nagyon lelkesen vágtam bele. Meg is lett az eredménye, mert hihetetlen finomra sikeredett.

Néhány instrukció:

  • A nyújtáshoz gyűrjétek fel az ingujjatokat, gyűjtsétek össze az erőtöket, mert igen csak masszív tészta vár rátok. Szóval Hölgyeim és Uraim, izommunkára fel! Vékonyra ám, nincs megalkuvás, legyen meg az a 28 darab!
  • A szószt mi hidegen ettük, így is nagyon finom tésztasaláta jellegű ételt kaptok, de aki melegen jobban szereti, hát legyen. Nyugodtam melegítsd meg.

Hozzávalók 4 adaghoz (28 db):

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 1 kisebb fej vöröshagyma (tisztítva 50,5 g)
  • 1 gerezd fokhagyma (tisztítva 4,6 g)
  • 1 teáskanál Eden Premium kókuszolaj (4 g)
  • 3 darab közepes csiperkegomba (tisztítva 95 g)
  • 1,5 g Eden Premium lenmagliszt
  • ízlés szerint szárított rozmaring, őrölt fekete bors
  • ízlés szerint Eden Premium Himalája só

A szószhoz:

  • fél fej vöröshagyma (tisztítva 32 g)
  • 1 teáskanál Eden Premium kókuszolaj (4 g)
  • 1 evőkanál Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely (3 g)
  • 100 g Eden Premium blansírozott mandula
  • ízlés szerint Eden Premium Himalája só
  • pár csepp citromlé
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

Elkészítés:

Töltelék:

Pirítsuk meg olajon a kockára vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát és a gombát is. Fűszerezzük. Aprítsuk le késes aprítóval és keverjük hozzá a lenmaglisztet. Hagyjuk állni, amíg a tészta elkészül.

A tészta:

Keverjük össze a hozzávalókat és száraz felületen nyújtsuk pár mm vastagságúra a tésztát. Pogácsa szaggatóval szaggassuk ki mindet. Tegyünk mindegyik közepébe a töltelékből, majd nedves ujjal simítsuk körbe és hajtsuk félbe. Lobogó vízben főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (körülbelüb 2-3 perc), majd hideg vízzel öblítsük át.

A szósz:

Pár órára áztassuk be a mandulát. Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg olajon. Szűrjük le a mandulát és tegyük turmixba a többi hozzávalóval, öntsük fel tiszta, friss vízzel (annyival, amennyi éppen ellepi) és dolgozzuk össze krémesre. Ha szükséges még hígíthatjuk vízzel ízlés szerint.

Gombás tortellini

1 adag gombás tortellini átlagos tápértéke:
321 kcal, 16,3 g zsír, 33,9 g szénhidrát, 6,5 g rost, 10,9 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Kürtőskalács
Kürtőskalács
Mangócurry-s szendvics
Mangócurry-s szendvics