Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

GOJI BOGYÓ AKCIÓ - 50%
2025.01.31-ig

goji

Good after food receptek II.

Good after food receptek II.

FAHÉJAS MAGKRÉMMEL ÉS SZILVÁS CHIA LEKVÁRRAL TÖLTÖTT SZENDVICS

Hozzávalók

kenyérhez:

fahéjas magkrémhez:

  • 40 g Eden Premium kesudió
  • 40 g napraforgómag
  • 1 tk fahéj
  • 8-10 ek kókusztej
  • 2 ek Eden Premium kókuszvirág
  • cukor

szilvás chia lekvárhoz:

  • 4-5 szem szilva
  • 2 ek víz
  • 2 ek Eden Premium chia mag
  • 1 ek Eden Premium kókuszvirág
  • cukor
  • 2 ek citromlé
  • 1/2 tk fahéj
  • 1 tk vanília aroma

Elkészítés

A kenyérhez keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd formázzunk belőle hosszúkás veknit, vágjuk be 3-4 helyen és sütőpapírral bélelt tepsin 190°C-on 70 percig süssük. Rácson hagyjuk kihűlni.

A magkrémhez a kesudiót és a napraforgómagot forró vízbe áztatjuk 30 percre, majd leszűrjük és átmossuk. A többi hozzávalóval krémesre turmixoljuk.

A chia lekvárhoz a szilvákat egy kevés vízzel fedő alatt, néha megkeverve 5-7 perc alatt szétfőzzük és a többi hozzávalóval összekeverjük.

A kenyérszeleteket megpirítjuk, és szendvicsként tálaljuk a magkrémmel, lekvárral és banánszeletekkel.

 

FAHÉJAS MAGKRÉMMEL ÉS SZILVÁS CHIA LEKVÁRRAL TÖLTÖTT SZENDVICS

 

RAKOTT KRUMPLI BORSÓFEHÉRJÉVEL

Hozzávalók 5-6 adaghoz

 

Elkészítés

A burgonyákat héjában megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk és felkarikázzuk.

A vöröshagymát felaprítjuk, olajon megdinszteljük, fűszerezzük és vízzel felöntjük. A rizstejszínből 5 ek-nyit meghagyunk, a többit ráöntjük a hagymára és 10-15 percig főzzük.

Addig elkészítjük a borsófehérje granulátumot: 300 g forró vízben keverjünk el sót és

sómentes ételízesítőt, majd öntsük rá a borsófehérje granulátumra, fedjük le és hagyjuk állni 5 percig. Keverjük az ételbe, nem kell tovább főzni.

A burgonya karikákat és az elkészült borsófehérjés pörköltet rétegezve egy olajozott sütőtálba rakosgatjuk. A megmaradt rizstejszínt sóval és sörélesztő pehellyel elkeverjük és a tetejére kanalazzuk. 200°C-on 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

RAKOTT KRUMPLI BORSÓFEHÉRJÉVEL

 

PARADICSOMOS FASÍRTOK SPAGETTIVEL

Hozzávalók 2 adaghoz

fasírthoz:

Elkészítés

A fasírthoz keverjük össze a hozzávalókat, hagyjuk állni 10 percig. Nedves kézzel formázzunk 8-10 db golyót és sütőben 190°C-on süssük 20 percig.

A tésztát főzzük ki és szűrjük le.

A paradicsomszószt megmelegítjük, beleforgatjuk a fasírtokat.

A quinoa tésztára tálaljuk a paradicsomos fasírtokat.

 

PARADICSOMOS FASÍRTOK SPAGETTIVEL

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk!