Good after food receptek III.

Good after food receptek III.

FEKETE BABKRÉMES PIRÍTÓS

Hozzávalók:

kenyérhez:

babkrémhez:

  • 100 g Eden Premium feketebab
  • 3 ek olívaolaj
  • só, bors, fokhagymapor
  • 1-2 ek citromlé
  • 1/2 tk római kömény

Elkészítés:

A kenyérhez keverjük össze a hozzávalókat, gyúrjuk át alaposan. Formázzunk belőle veknit, majd pihentessük 15 percig. 2-3 bevágást ejtünk rajta és 190°C-on sütőpapírral bélelt tepsin 70 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

A babkrémhez a fekete babot egy éjszakára beáztatjuk, majd fedő alatt puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, és a többi hozzávalóval krémesre turmixoljuk.

A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd megkenjük a fekete babkrémmel.

Tálalhatjuk salátával, egyéb zöldségekkel.

 

Fekete babkrémes pirítós

 

VEGÁN PÖRKÖLT NOKEDLIVEL

Hozzávalók 4 adaghoz:

pörkölthöz:

  • 1 fej hagyma
  • 1 paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, 1/2 tk őrölt kömény
  • 2 tk pirospaprika
  • 2-3 dl víz
  • 3 ek sűrített paradicsom

nokedlihez:

borsófehérjéhez:

Elkészítés:

A pörkölthöz felaprítjuk a hagymát, olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított

paprikát és fokhagymát, valamint a fűszereket is. Mikor kezdenek pirulni a zöldségek, hozzáadjuk a pirospaprikát, átkeverjük, felöntjük vízzel és a sűrített paradicsommal. 25-30 percig főzzük, ha szükséges, pótoljuk a vizet. A borsófehérje kockát is elkészítjük: 300 g forró vízben keverjünk el sót és sómentes ételízesítőt, majd öntsük rá a borsófehérje kockákra, fedjük le és hagyjuk állni 10 percig. Keverjük az ételbe, nem kell tovább főzni.

A nokedlihez keverjük össze a hozzávalókat és szaggassuk lobogó vízbe. Főzzük nagyjából 1 percig, szűrjük le, hideg vízzel öblítsük át. Uborkasalátával tálalhatjuk.

 

Vegán pörkölt nokedlival

 

BAGEL SZENDVICS

Hozzávalók 4 bagelhez:

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Osszuk 4 egyenlő részre, formázzunk belőle zsemléket és közepükön alakítsunk ki egy 3-4 cm átmérőjű lyukat a bagel formához, majd pihentessük 15 percig. Növényi tejjel kenjük le és szórjuk meg egész mákkal, lenmaggal, szezámmaggal vagy egyéb magvakkal. 190°C-on sütőpapírral bélelt tepsin süssük 45-50 percig. Rácson hagyjuk kihűlni.

Félbevágva, szendvicsként fogyasztható.

Bagel szendvics


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind