Grissini

-„ÚÚÚR ISTEN, ez a grissini a legfinomabb, amit valaha ettem!”
-„Ahhh, ez a grissini olyan finom!”
Annyira jó volt hallani ezeket a mondatokat, amikor megkóstolták. Ilyenkor érzem, hogy megtérül az a sok munka és energia, amit a lisztkeverékek fejlesztésébe fektettem. Midig is tudtam és vallottam, hogy ha valamit szívvel-lélekkel csinálok, annak meglesz az eredménye.
Nos, életem első grissinje is mentes. Ismét egy osztatlan sikert aratott receptet osztok meg veletek. Amióta kész lett a Bake-Free termékcsalád rengeteg étel eszembe jutott, amit még életemben nem készítettem el és most végtelen számú lehetőségem van, aminek képtelen vagyok ellenállni.
Hozzávalók
A tésztához:
- 250 g Bake Free házi kenyér lisztkeverék
- 310 g langyos víz körülbelül 40 fokos
- 4 g Eden Premium Himalája vagy Parajdi só
- 1 teáskanál pizza fűszerkeverék
A szószhoz:
- 70 g sűrített paradicsom
- 1-2 teáskanál pizza fűszerkeverék
- 40 g növényi sajt
- 2 g Eden Premium kókuszolaj a kenéshez
Elkészítés
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és nyújtsuk ki 2 darab pár miniméter vastagságú egyforma lapra. Nekem 27x30 cm-esek lettek. Az egyiket kenjük meg a szósszal és szórjuk meg reszelt sajttal, majd borítsuk rá a másik lapot. Szeljük 8 vékony szeletre. Mindkét végét csavarjuk ellentétes irányba. Tegyük őket szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire és kenjük le vékonyan kókuszolajjal. Pihentessük 10 percig, közben melegítsük elő a sütőt 190 fokra alsó-felső programon. Süssük készre 30 perc alatt.
Jó étvágyat!
122 kcal, 20 g szénhidrát, 4,7 g rost, 2,8 g fehérje
Megjegyzés írása