Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Gyors baracklekvár

Gyors baracklekvár

Ez a kedvenc baracklekvár receptem több okból is. Az egyik, hogy valóban pillanatok alatt megvan, a másik pedig az, hogy szinte bármelyik élelmiszerboltban beszerezhető hozzá az alapanyag az év bármely időszakában, még a legzordabb tél kellős közepén is. Nevezhetnénk lusta asszony lekvárjának is, hisz én minden nyáron lusta vagyok baracklekvárt készíteni friss, zamatos, érett gyümölcsből. Meg az is hozzátartozik az igazsághoz, ha már van otthon barackom, hamarabb jut a hasamba, mint a lábasba. Valahogy sajnálom hőkezelni is ezt a mézédes nektárt, hisz tele van minden földi jóval. Szóval akármennyi is van otthon (legyen az akár ládányi) könnyen elfogy pár nap alatt és nem marad lekvárnak való. Na meg lusta is vagyok persze…
Több Bake-Free recept csak ezzel, vagy nagy hasonló sűrűségű lekvárral működik. A házi és a bolti cukormentes lekvárok sokkal folyósabbak, vizesebbek, nem mindenhez alkalmasak, például a zserbót is eláztatják, de ez a nagyon sűrű lekvár akár sütésállónak is mondható (persze vannak kivételek).
A receptet elkészítettem eritrittel és eritvia MAX-szal is édesítve, hogy mindenki megtalálja az ízléséhez valót.

IR-esek és cukorbetegek kérjék ki orvosuk, dietetikusuk szakvéleményét, mielőtt fogyasztanák! Annyit érdemes tudni, hogy az aszalt gyümölcsök azért tiltólistások, mert általában cukrozottak (az aszalt sárgabarack általában nem, de minden esetben ellenőrizzük a termék összetételét) és mivel dehidratáltak, nagyon magas a cukortartalmuk. Viszont ebben a receptben visszahidratálás történik, így az én egyéni véleményem szerint olyan, mintha egy házi baracklekvárt fogyasztanánk, ami friss gyümölcsből készült.

HOZZÁVALÓK AZ ERITRITES VÁLTOZATHOZ:

-100 g aszalt sárgabarack

-55 g Eden Premium eritrit

-90 g víz

ELKÉSZÍTÉS:

Daraboljuk fel a barackokat apróra, majd tegyük egy lábasba a többi hozzávalóval és lassú tűzön melegítsük addig, amíg teljesen felolvad az eritrit. Amint kihűlt turmixoljuk egyneművé. Körülbelül 245 g lesz.

Baracklekvár eritrittel

Az egész adag eritrites baracklekvár átlagos tápértéke:
294 kcal, 0,5 g zsír, 118 g szénhidrát amelyből poliolok 55 g, 9 g rost, 3,1 g fehérje
Az egész adag eritrites baracklekvár átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
 63 g
Baracklekvár

 

HOZZÁVALÓK AZ ERITVIA MAX-OS VÁLTOZATHOZ:

-100 g aszalt sárgabarack

-6 g Eden Premium eritvia MAX

-90 g langyos víz

ELKÉSZÍTÉS:

Daraboljuk fel a barackokat apróra, majd tegyük egy késes aprítóba a többi hozzávalóval és dolgozzuk krémesre. Itt nem kell melegíteni, mert ez a kevés eritvia szépen felolvad a langyos vízben, ezért ez egy gyorsabb változat. Körülbelül 196 g lesz.

Baracklekvár EritviaMax-szal

Az egész adag eritvia MAX-os baracklekvár átlagos tápértéke:
 294 kcal, 0,5 g zsír, 69 g szénhidrát amelyből poliolok 6 g, 8,9 g rost, 3,1 g fehérje
Az egész adag MAX-os baracklekvár átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
63 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

 

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk