Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Házi túrós csusza baconnel

Házi túrós csusza baconnel

Klasszikus túrós csusza nincs pörc nélkül, ezt mindenki tudja, kivétel az édestúrós tészta, nyami (na, de már nem vagyunk gyerekek). A new age már baconnel készíti szalonna helyett, a növényi alapú-gluténmentes new age pedig répával, goji bogyóval, vagy borsófehérje granulátummal. Most egyszerre elkészítettem és összehasonlítottam őket, így mindegyikről el tudom mesélni, hogy miben a legjobb, ti pedig ki tudjátok előre választani, hogy melyik lesz a befutó nálatok.
-A répás verziót azoknak ajánlom, akik nem ragaszkodnak a roppanós állaghoz és szeretik az édeskés ízvilágot, ugyanis puhább marad és eredendőjééből kifolyólag édes is, nem hazuttolja meg önmagát. Azoknak is ajánlom, akik nem szeretik a szalonnát, sem a bacont, de gusztusosnak találják, hogy ezt a szuper tésztát díszíti egy jó kis szaftos, paprikás finomság. Például a gyerekek imádják (meg én is nagyon).
-A gojis verziót azoknak ajánlom, akik kifejezetten szeretik a roppanós állagot és szeretik az ízt is, mert ez hasonlít legjobban az eredetire e két tényezőt szem előtt tartva. Kinézetre viszont nem annyira passzol, de nagyon finom, nagyon roppanós, nagyon ott van.
-A borsófehérjés verziót pedig azoknak ajánlom, akik kifejezetten csak a látványra mennek, ez hasonlít a legjobban az eredetire, szinte megtévesztésig, viszont nem olyan roppanós és az íze sem pont ugyanolyan, de hasonló azért.
Magát a növényi alapú-gluténmentes túróscsuszát pedig mindenkinek és bárkinek a világon, mert annyira finom, annyira hozza az érzést, hogy alig lehet abbahagyni. Most komolyan, hát házi tésztával  …. Mama csinálta mindig így, csakis jó lehet!
Kíváncsi vagyok melyik lett a kedvencetek, írjátok meg kommentben!
U.i.: ne tévesszen meg senkit az adag, laktatós étek!

HOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZ:

A tésztához:

A túróhoz:

  • 100 g köles
  • 300 g cukormentes mandula ital +100 g
  • Himalája só
  • frissen facsart citromlé (ne sajnáljuk)

A répabaconhöz:

  • 1 közepes sárgarépa (80 g)
  • bükkfán füstölt fűszerpaprika
  • Himalája só
  • 2 evőkanál kókuszolaj a sütéshez (16 g)

A gojibaconhöz:

  • 30 g goji bogyó
  • bükkfán füstölt fűszerpaprika
  • Himalája só
  • 2 evőkanál kókuszolaj a sütéshez (16 g)

A borsófehérje baconhöz:

 

ELKÉSZÍTÉS:

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat, majd száraz felületen nyújtsuk papírvékonyra. Ez nehéz feladat lesz, gyűrjük fel az ingujjat, a tészta elég masszív, de mivel nagy adagot készítünk, kell is, hogy ne főjön szét. Ha kisebb adagot készítünk lehet lágyabbra is keverni a tésztát egy picit több vízzel. Vágjunk belőle kockákat majd egyszerre tegyük forrásban lévő vízbe és főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (közben kevergessük meg néha). Alá lehet lisztezni, ha úgy könnyebb, én nem tettem, hogy kelljen számolgatni plusszban a szénhidrátokat. Amint elkészült szűrjük le és hideg folyóvízzel öblítsük át.

A túróhoz öblítsük át a kölest alaposan a kölest forró folyóvíz alatt, majd tegyük egy lábasba a 300 g mandula itallal és a sóval. Résnyire nyitott fedő alatt, alacsony fokozaton főzzük készre körülbelül 15 perc alatt, majd csorgassuk bele a citromlevet (közben kóstoljunk). Mielőtt összekeverjük a tésztával, keverjünk hozzá 100 g mandula italt, hogy krémesebb állagú legyen.

A répabaconhöz vágjuk apró kockákra a répát és sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le. Forró kókuszolajban pirítsuk meg, majd vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a sót és a füstölt paprikát.

A gojbaconhöz pirítsuk meg forró kókuszolajon a goji bogyót, majd vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a sót és a füstölt paprikát.

A borsófehérje baconhöz áztassuk be sós, forró vízbe a granulátumot pár percre, majd csavarjuk ki belőle kézzel a nedvességet. Pirítsuk meg forró kókuszolajon (be fogja szívni, utána fog csak pirulni). Akkor jó, amikor már érződik az illata. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a sót és a füstölt paprikát.

Keverjük össze a kifőtt tésztát a túróval, majd szórjuk meg a kedvenc baconünkkel és csorgassuk meg a sütésből maradt paprikás olajjal.

Házi túrós csusza baconnel 1
Házi túrós csusza baconnel 2

Házi túrós csusza baconnel 3
Házi túrós csusza baconnel táblázat
1 adag répabaconös házi túróscsusza átlagos tápértéke:
246 kcal, 5 g zsír, 42,3 g szénhidrát, 4,2 g rost, 6 g fehérje

1 adag gojibaconös házi túróscsusza átlagos tápértéke:
252 kcal, 5 g zsír, 42,3 g szénhidrát, 4,2 g rost, 7 g fehérje

1 adag borsófehérje baconös házi túróscsusza átlagos tápértéke:
252 kcal, 5 g zsír, 41,7 g szénhidrát, 4,3 g rost, 7,8 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Érdekel hogyan kell elkészíteni? Nézd meg a videót:

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk