Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Hízlalnak-e a Bake-Free lisztkeverékek

Hízlalnak-e a Bake-Free lisztkeverékek

Szituáció: Csak a mentes tavaszi vásáron egy kedves hölgy a harmadik linzert veszi ki a kóstoltató kosárból és kérdő tekintettel rám néz, majd ezt kérdezi: „Akkor ettől nem fogok hízni, ugye?”.

Rengetegen feltettétek már ezt a kérdést, sokszor szóba került a téma, amin nem csodálkozok, mert a diétám előtt nekem is a legfőbb célom a fogyás, vagy a súlymegtartás volt, ha táplálkozásról vagy alapanyagokról beszélgettem. Mindig kerestem az egérutakat, a kibúvókat, hogy mégis finomakat ehessek és jól is lakjak, miközben olvadnak le rólam a kilók, de -gondolom sejtitek- ez sosem sikerült.  Vagy az egyik volt, vagy a másik, más néven JÓJÓ.  Amióta tartom a mostani diétámat teljesült csak a hőn áhított vágyam: finomakat eszek, jó lakok és meg vagyok elégedve a testsúlyommal. Úgy érzem eljött az ideje, hogy választ adjak erre az ominózus kérdésre, így egy helyen összefoglaltam az ezzel kapcsolatos gondolataimat Nektek.

1.

A Bake-Free lisztkeverékekből készült ételek annyiban térnek a hagyományos ételektől, hogy, ha megfelelően vannak elkészítve és párosítva más ételekkel, akkor hosszan tartó jóllakottságérzetet biztosíthatnak, hiszen rostban és fehérjében gazdag.

Mivel a lisztkeverékek élelmi rostban és fehérjében gazdagok, így lassú felszívódású szénhidrátnak minősülnek. Abban az esetben, ha szintén lassú felszívódású szénhidrátokkal vannak elkészítve, és kiegészítve, párosítva (melyekhez rengeteg receptet találsz blogunkon), akkor megtartják e remek tulajdonságukat. Ha hagyományos cukorral, szirupokkal és más hasonló (finomított) élelmiszerekkel kerülnek elkészítésre, akkor már nem tudnak hozzájárulni a súlycsökkenéshez, viszont még akkor is beilleszthetők számtalan diétába, hiszen glutén-, tejtermék-, tojás-, és szójamentesek és az elkészítésükhöz sem szükségesek ezen élelmiszerek.

2.

Mivel –ahogy említettem- lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaznak, hamarabb képesek teltségérzetet kelteni (természetesen az előzőekben leírt megfelelő elkészítési móddal). Általában kevesebb mennyiség is elég lehet belőlük és körülbelül 4 óra hosszáig nem igényli a szervezet az újabb adag táplálék bevitelét. Nyilván ez is egyéni és eltérő lehet. Ki kell emelni, hogy - mint ahogy minden szénhidrát - a KELLŐNÉL NAGYOBB mértékű fogyasztásuk esetén a Bake-Free termékek is hízlalhatnak.

Összefoglalva:

  • Kevesebb is elég belőlük kevesebbszer. Stabil vércukorszintet biztosíthatnak, így elkerülhető velük a farkaséhség és a falási rohamok. Mindenképpen érdemes a megfelelő folyadékmennyiséget elfogyasztani, mivel gazdag rostokban, így hozzájárulhat a szervezet és a bélrendszer méregtelenítéséhez, DE csakis a megfelelő mennyiségű folyadékmennyiség elfogyasztásával.
  • Érdemes a súlycsökkenés és az egészség szempontjából is személyre szabott testmozgást követni, hiszen ez tovább segítheti a méregtelenítést és a szervezet tisztulási folyamatait.
  • Érdemes a megfelelően összeállított napi étel mennyiséget kisebb adagokban, gyakrabban elfogyasztani, ezzel is serkentve és támogatva a megfelelő emésztést és felszívódást. A jól megválasztott alapanyagok, ételpárosítások és a megfelelő mennyiség remekül ellátja a szervezetet energiával.

Nincs könnyebb, rövidebb út a fogyáshoz. Aki mást mond, az valószínűleg hantázik. Csakis a helyes, egészséges étkezés és a mozgás az, ami segíthet ezt a célt elérni. A Bake-Free-k nem varázskeverékek-sosem állítottuk ezt róluk. Ha éjszaka kiosonsz a konyhába és mértéktelenül degeszre eszed magad, akkor ettől is épp úgy hízni fogsz, mint bármilyen más szénhidráttól. Nem; a Bake-Free-ből sem lehet bármennyit megenni. Tartsátok be a fent említett tanácsokat és csak annyit fogyasszatok belőle, amennyire a saját szervezeteteknek szüksége van, se többet, se kevesebbet.

Írásom nem helyettesíti az orvosi, diabetológiai, dietetikai, tanácsadást. Minden esetben kérd ki orvosod, dietetikusod, diabetológusod véleményét is.

Recepteketért látogass el a www.edenpremium.hu/blog oldalra

Receptekkel kapcsolatos további ötleteket és tapasztalatokat a Bake-Free és Eden Premium receptek Orsival Facebook csoportban találsz.

További mentes alapanyagokat itt találsz a receptekhez: www.edenpremium.hu/termekek

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk