Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Húsvéti receptválogatás

Húsvéti receptválogatás

Zserbó 

Hozzávalók:

Tészta:

  • 290 g Bake-Free linzer lisztkeverék
  • 85 g négyszeres édesítő
  • 35 g kókuszolaj
  • 220 g víz
  • 2 evőkanál vanília aroma
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja

Töltelék:

Máz:

  • 60 g mindenmentes étcsokoládé
  • 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)

Elkészítés:

Töltelék:

Keverjük össze a diót az eritrittel és aprítsuk durvára.

Tészta:

Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük, amíg elkészítjük a töltelékeket, majd osszuk 4 egyforma részre. A formát (24x24 cm) béleljük ki szilikonos sütőpapírral. Nyújtsuk méretre a tésztát száraz felületen, majd rétegezzük a következő sorrendben: tészta, lekvár, dió. A legfelső réteg tésztát kenjük meg vékonyan még a maradék lekvárral. Amikor elkészült szurkáljuk meg villával és előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel süssük készre 50 perc alatt. Amikor kihűlt vágjuk 21 darab egyforma szeletre.

Máz:

Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládé-olaj keveréket és egyenletesen oszlassuk el a kihűlt sütemény  tetején.

Tippek, trükkök:

  • Ha nem vagy igazán jártas a tésztanyújtásban elkészítheted úgy is, hogy egy szilikonos sütőpapírra rárajzolod a tepsi formáját és a másik oldalán nyújtod pontosan akkorára a tésztát, majd a tésztával lefele belerakod sütőpapírostól a formába és finoman lefejted róla a papírt.
  • Ha nincs időd ennyit bíbelődni ezzel a sütivel, elkészítheted 3 lappal is.

Húsvéti receptválogatás

Húsvéti receptválogatás

1 szelet zserbó átlagos tápértéke:
180 kcal, 10 g zsír, 32,7 g szénhidrát amelyből poliolok 15,6 g, 3,3 g rost, 4 g fehérje

1 szelet zserbó átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 17,1 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Kakaós kalács

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 20 g kakaópor
  • 7 g vanília aroma
  • 17 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
  • 30 g víz

A kenéshez:

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és 50 fokos sütőben letakarva kelesszük 60 percig, majd osszuk 2 egyforma részre és nyújtsunk belőlük téglalapot (nekem 34x20 cm-esek lettek). Keverjük össze a töltelék hozzávalóit és kenjük meg mindkettőt vele. Tekejük fel a tésztákat és négyes fonással fonjuk össze a végeit pedig nagyjából kulcsoljuk alá. A baracklekvárt keverjük el a vízzel és kenjük meg a kalács tetejét. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 210 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük 10 percig, majd további 40 percig 180 fokon szintén alsó-felső sütéssel.

Húsvéti receptválogatás

100 g kalács átlagos tápértéke:

178 kcal, 3,3 g zsír, 45,6 g szénhidrát, amelyből poliolok 14,6 g, 4,3 g rost, 4,6 g fehérje

100 g kalács átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 31 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Bejgli:

Hozzávalók 2 darab körülbelül 20x6 cm-es bejglihez:

A tésztához:

A diós töltelékhez:

  • 70 g darált dió
  • 40 g Eden Premium eritrit
  • 20 g víz
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • fél kezeletlen citrom héja

A mákos töltelékhez:

  • 70 g darált mák
  • 40 g Eden Premium eritrit
  • 30 g víz
  • 20 g mazsola (elhagyható)
  • 0,5 teáskanál vanília aroma
  • 0,5 teáskanál rum aroma

A kenéshez:

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és meleg helyen kelesszük egy óráig. Osszuk 2 egyforma részre és nyújtsuk ki 26x28 cm-es téglalapokra. A töltelékek hozzávalóit csak egyszerűen keverjük össze, kenjük rá a tésztára, tekerjük fel és nyomogassuk össze a végeiket és szurkáljuk meg villával. Kenjük le baracklekvárral (vagy ízlés szerint a fent említettekkel), majd szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 210 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük 10 percig, majd további 30 percig 180 fokon szintén alsó-felső sütéssel. Várjuk meg míg kihűl és szeleteljük kedvünkre. Nekem 14 szelet lett egy darab bejgliből.

Húsvéti receptválogatás

A recept alapján elkészített 1 szelet diós bejgli átlagos tápértéke:
70 kcal, 3,1 g zsír, 15,9 g szénhidrát amelyből poliolok 7,9 g, 1,4 g rost, 2 g fehérje

A recept alapján elkészített 1 szelet diós bejgli átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 8 g

A recept alapján elkészített 1 szelet mákos bejgli (mazsolával) átlagos tápértéke:
41 kcal, 0,2 g zsír, 16,3 g szénhidrát amelyből poliolok 7,9 g, 0,8 g rost, 1 g fehérje

A recept alapján elkészített 1 szelet diós bejgli (mazsolával) átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 8,4 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Tekerentyű:

Hozzávalók:

A tésztához:

A mákos töltelékhez:

  • 140 g darált mák
  • 80 g Eden Premium eritrit
  • 60 g víz
  • 0,5 teáskanál vanília aroma
  • fél kezeletlen citrom héja

A diós töltelékhez:

  • 140 g darált dió
  • 80 g Eden Premium eritrit
  • 40 g víz
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • fél kezeletlen citrom héja

Egyéb hozzávalók:

  • 2 g cukormentes lekvár
  • 1 g kókuszolaj a forma kikenéséhez

Elkésztés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és lefedve, meleg helyen kelesszük egy óráig. Ez alatt keverjük össze a töltelékeket is. Olajozzunk ki egy formát (én 28 cm-es piteformát használtam). A megkelt tésztát száraz felületen nyújtsuk ki 135x13 cm-es téglalappá. Akinek kisebb a munkafelülete, nyugodtan oszthatja 4 részre is. A töletelékeket váltakozva sorakoztassuk a tésztára és tekerjük fel, majd tegyük a formába feltekerve. Kenjük le vízzel higított lekvárral és előmelegített 210 fokos sütőben süssük 10 percig alsó-felső sütéssel, ezután vegyük le hőfokot 180 fokra és süssük tovább további 30 percig szintén alsó-felső sütéssel.  Várjuk meg míg kihűl és szeleteljük 12 darab egyforma szeletre.

Húsvéti receptválogatás

1 szelet átlagos tápértéke:
229 kcal, 11,8 g zsír, 41,3 g szénhidrát amelyből poliolok 19,5 g, 3,9 g rost, 7 g fehérje

1 szelet átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 21,8 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk