Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Kakaókrémes keksz

Kakaókrémes keksz

Akkor most „elmondom”, hogy mi volt az eredeti tervem. Láttam egy videóban, hogy pukifóliával nyomkodják meg a nyers tésztát és darázsfészek szerű sütiket sütnek belőle. Rá is készültem, hogy na, majd én mennyire jól fogom csinálni, hogy fog mindenkinek tetszeni az ötlet. Kitaláltam, hogy kurkumával fogom színezni a kekszeket, kakaós csicserikrémmel pedig tölteni és majd szépen leszedem a tetejét, mint a pilótakeksznél, lassan élvezve az ízeket lemajszolom róla krémet, majd befalom a kekszeket. Végül is így történt, isteni finom lett, csak a darázsfészek nem olyan mutatós, mint gondoltam. Mérgemben ki is durrogtattam az összes a levegőt a fólián. Legközelebb inkább pecsételni fogom és oreonak nevezem.

Hozzávalók:

A kekszhez:

A kakaós csicserikrémhez:

  • 100 g Eden Premium csicseriborsó
  • 100 g kókusztejszín
  • 13 g kakaópor
  • 70 g Eden Premium eritrit
  • pár csepp citromlé
  • csipet Eden Premium kurkuma (elhagyható)
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 50 g víz
  • csipet szódabikarbóna

Elkészítés:

Főzzük meg fedél nélkül egy csipet szódabikarbónával az előző éjszaka beáztatott csicseri borsót. Amint kihűlt tegyük turmixgépbe. Keverjük össze a kókusztejszínt, a kakaóport, az eritritet, a vanília aromát, a vizet és melegítsük össze, amíg az eritrit fel nem olvad teljesen. Adjuk hozzá a csicseri borsóhoz, csepegtessünk bele pár csepp citromlevet ízlés szerint és dolgozzuk pépesre. Körülbelül, 4-4,5 dl krém lesz belőle. Én a felét használtam fel a kekszekhez, de érdemes ekkora adagot készíteni, mert nagyon gyorsan elfogy. A tészta hozzávalóit keverjük össze, nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra és szaggassunk belőle köröket. Én 6,5 cm-es formát használtam és 10 darab lett. Tegyük őket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire és pukifóliával, vagy sütipecséttel nyomkodjuk meg a tetejüket. Helyezzük előmelegített sütőbe és 190 fokon alsó-felső sütéssel süssük készre 15 perc alatt. Kenjünk meg 5 kekszet vastagon a csicseri krémmel és borítsuk be mindegyiket egy másik keksszel.

Kakaókrémes keksz

1 adag keksz (1 pár krémmel töltve) átlagos tápértéke:
268 kcal, 11 g zsír, 52,7 g szénhidrát amelyből poliolok 22,9 g, 6,9 g rost, 7,9 g fehérje

1 adag keksz (1 pár krémmel töltve) átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 29,8 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok! 

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk