Kakaós csiga kelt tésztából élesztővel

kakaós csiga  mindenmentes

Nem csak én, de az ismeretségi köröm is várva várta már a pillanatot, amikor megízlelheti a kakaós csigámat! Jelentem végre elkészült és imádták! Talán a második vagy harmadik péksütemény volt, amit a kelt tészta lisztkeverékéből készítettem és már meg sem tudom számolni hányszor sütöttem meg azóta. Mindenki szereti! A legjobb pedig - mint szinte bármelyik Bake-Free lisztkeveréknél - hogy szuper gyorsan és egyszerűen lehet vele dolgozni! Nekem ennél több már nem is kell! :)

Hozzávalók 13 darabhoz:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 30 g Eden Premium bio kakaópor
  • 85 g Eden Premium eritrit porrá őrölve
  • 50 g Eden Premium kókuszolaj
  • 1 teáskanál rumaroma

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és lefedve, meleg helyen kelesszük egy óráig. Keverjük össze a töltelék hozzávalóit is. Száraz felületen nyújtsuk ki a tésztát (nekem 23x25 cm-es lett), kenjük meg a töltelékkel és tekerjük fel, majd vágjuk egyforma karikákra. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 210 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük 10 percig, majd további 10 percig 180 fokon szintén alsó-felső sütéssel.

Jó étvágyat!

kakaós csiga mindenmentes

1 darab csiga átlagos tápértéke:
102,8 kcal, 5,4 g zsír, 19,4 g szénhidrát amelyből poliolok 8,4 g, 1,7 g rost, 1,7 g fehérje

1 darab csiga átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 11 g


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Muszaka
Muszaka
Raffaello torta
Raffaello torta