Kakaós csiga szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverékből

Kakaós csiga szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverékből

Krenn Andrea készítette ezeket a gyönyörű kakaós csigákat

Az alap receptet itt találtam, majd egy egész pici változtatással megsütöttem.

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • kakaó
  • por nyírfacukor
  • útifű maghéj liszt
  • baracklekvár

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrtam és körülbelül 10 percet pihentettem. A tölteléknél soha nem mérek arányokat, hanem kóstolgatok ma is így készült, amíg a tésztát pihentettem, addig összekevertem a kakaót nyírfa porcukorral és egy csapott evőkanál útifű maghéj liszttel. A tésztát enyhén lisztes felületen vékonyra nyújtottam, lekentem házi baracklekvárral, majd rászórtam a cukros mixet. Szorosan feltekertem és egy éles késsel csíkokra vágtam. Akinek van ideje, a feltekert tésztát egy órára tegye hűtőbe, így sokkal jobban összeáll a tészta, könnyebb lesz szeletelni és a kakaó sem folyik ki. Erre a műveletre ma nekem nem volt időm, de szerintem így elég csinosak lettek a csiguszok.

Kakaós csiga szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverékből
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind