Karfiolföl

Karfiolföl

A növényi étrendben a tejfölt sokféleképpen lehet helyettesíteni, viszont a leggyakrabban ezt szójával, illetve szójából készült tofuval, teszik, amit jónéhány ember nem fogyaszthat allergia miatt. A boltban kapható helyettesítők is általában szójából készülnek. A másik mumus a tejfehérje allergiásoknak a bolti készítményeket figyelembe véve a borsófehérje, ugyanis keresztallergénként viselkedhet a tejfehérjével. A tejfölhelyettesítő receptek gyakran tartalmaznak fehér rizst, amit pedig a cukorbetegséggel és inzulinrezisztenciával élők nem fogyaszthatnak, nekik ráadásul a bolti helyettesítők ki vannak lőve, mert általában tartalmaznak valamilyen cukorszármazékot és keményítőt is, ráadásul ők nem minden pürésített alapanyagot fogyaszthatnak reggelire és vacsorára, például a mostanában divatos (és egyébként szuper) fehérbabból készült tejfölhelyettesítőt sem. Egy szó, mint száz, tejfölt helyettesíthetünk akár karfiollal is. Én blansírozott mandulával szoktam gazdagítani, ezáltal krémesebb lesz az állaga és elfedi a keresztesvirágúakra jellemző csípősséget, de cserélhetitek ezt akár kesudióra, napraforgó magra is. Ne számítsatok tejföl ízre, ez egy könnyed karfiolkrém, ami kiválóan kiválthatja egyes esetekben a tejfölt. Most is mint mindig, amikor tejterméket helyettesítünk, a titok nyitja a citromlé mennyiségének az eltalálásában rejlik.

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A blansírozott mandulát áztassuk be pár órára forró vízbe, majd öblítsük át alaposan tiszta víz alatt. Így könnyebb lesz krémesíteni. Főzzük meg a karfiolt sós vízben és amikor kihűlt turmixoljuk krémesre a többi hozzávalóval. Akár botmixerrel is dolgozhatunk. Körülbelül 4,5-5 dl lesz.

Az egész adag (4,5-5 dl) karfiolföl átlagos tápértéke:
516 kcal, 29,8 g zsír, 30,1 g szénhidrát, 19,2 g rost, 31,9 g fehérje

Karfiolföl
Karfiolföl táblázat

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Muszaka
Muszaka
Raffaello torta
Raffaello torta